Witvissen

Op dit gedeelte van de website lees je alles over witvissen. Je vindt onder andere informatie over de mogelijke vismethodes, het aas en lokvoer, de visspullen en witvis wedstrijden. Kortom alle informatie die je nodig hebt om goed te kunnen vissen op witvis. Meer informatie over de witvis zelf? Bekijk dan achtergrond informatie witvis.

Visspullen witvissen

Met welke dobber kan je beste witvissen bij welk type water en weer? Gebruik je een vaste of een werphengel? Je leest het op ons witvis visspullen gedeelte! Weet je al welke visspullen je wilt, bekijk dan het grootste aanbod visspullen van Nederland:

Het grootste aanbod witvis vispullen van Nederland!

Vismethodes witvissen

Wie heeft het als kleine jongen niet meegemaakt. Voor het eerst witvissen met je vader of met opa. De avond er voor niet kunnen slapen en in je dromen komt de ene naar de andere dikke voorn en brasem voorbij en die oudjes vangen niks. Maar hoe vaak gebeurt het dan wel niet dat je niks vangt en uren naar je dobber zit te staren terwijl je vader en opa maar zeggen “jongen het ligt aan de vis, ze willen niet vandaag”. Maar wanneer zoiets vaker gebeurt, is de lol er snel vanaf en ga je maar weer eens een andere hobby opzoeken. Om dit te verkomen en de vangstgaranties wat te vergoten, willen we op deze pagina wat bruikbare witvis tips en uitleg geven over de verschillende vismethodes voor witvis.

Aas en lokvoer

Voorns, kolbleien en brasems zijn vaak in grote aantallen te vangen. Maar je moet deze witvissen wel eerst naar de stek zien te lokken. Om deze reden geven wij op deze pagina enkele tips en voorbeelden van aas en lokvoer voor witvis.

Wedstrijden

In ons mooie en vooral waterrijke Nederland worden veel witvis wedstrijden georganiseerd. Vele malen meer dan bijvoorbeeld op roofvis of karper. De meeste witvissers beoefenen de visserij als een rustgevende hobby. Rustgevend, tot aan het moment dat de dobber ondergaat of dat de hengeltop gaat bewegen. Want dan wil de adrenaline nog weleens door de aderen stromen! Succes bij het witvissen!

Bekijk ook de pagina witvis visstekken voor de beste visstekken voor witvis.

3 Responses to Witvissen

 1. Cas Beekhuis schreef:

  Beste meneer/mevrouw,
  Ik zou graag willen weten van wanneer tot wanneer is het eigenlijk het witvis seizoen?
  Ik zou deze informatie graag voor mijn spreekbeurt willen gebruiken.

  Met vriendelijke groet,
  Cas Beekhuis

 2. Jan Noordijk schreef:

  Beste sportvissers,
  Op Hemelvaartsdag 14-5-2014
  Organiseert visvereniging ’t Schietertje
  Een open wedstrijd aan de Roosendaalse Vliet ( NB )
  voor meer informatie en/of opgave
  Jan Noordijk
  0610946481

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *