Dressuurwater Noord-Nederland

Nieuw sessie met de Flevobait Bollen

Eindelijke was het tijd voor een sessie met de nieuwe FlevoBait bollen. Om deze uitgebreid te testen hadden we een dressuur water uitgekozen bij Groningen genaamd Sassenhein. Dit water is te vinden op ikvis.nl en Sassenhein is een verenigingswater van 8ha bij het dorpje Haren. De visvereniging HC Sassenhein bestaat sinds 1909 en verschaft leden, maar ook niet leden, de mogelijkheid om op de plas te vissen. Op de noord plas betaal je als niet lid €10,- voor 24 uur vissen. Dit lijkt enigszins aan de hoge kant maar er zwemt een zeer goed bestand aan karper.

Voor het eerst vissen met nieuwe bollen is altijd een beetje aftasten. Natuurlijk heb je door rondvraag bij andere vissers vertrouwen in de bol maar je wilt toch altijd wat vangen! Ik was wat eerder bij het viswater dan mijn vismaat en arriveerde rond een uur of 17:00. Als stek had ik een T-steiger uitgekozen vlak naast een oude sloot bedding, welke bekend staat als het diepste gedeelte van de plas. Ik had de stek nog maar net bereikt of ik hoorde gerommel in de verte en vervolgens kwamen de eerste dikke druppen al naar beneden vallen. Snel gooide ik mijn spullen op een hoop en zette ik de tent er overheen op. Aan m`n haringen ben ik nooit toegekomen en ik werd getrakteerd op een van de ergste hoosbuien uit m`n leven. Wat een natuurkracht met dat onweer en die windstoten. Het bleek echter kort maar krachtig want een kwartier later scheen het zonnetje alweer.

Nadat het noodweer voorbij was getrokken was het tijd om de hengels in te gooien. Ik koos voor een strategie waarbij ik beide hengels in het diepere “sloot“`gedeelte viste. De linker hengel op zo`n 20 meter van de steiger en de rechter hengel op zo`n 40 meter in de zelfde sloot. Als het een zwaar bevist water betreft, voer ik altijd heel weinig bij. Maximaal 10 boilies verspreid om het haakaas  en vooral niet te geconcentreerd. Ervaring leert dat de vis ongelooflijk veel voer voor z`n kiezen krijgt en daarom soms single hookbait vissen meer oplevert dan veel voeren. Enfin ik ging voor de compromis en ondertussen was m`n vismaat ook gearriveerd. Hij koos ervoer om in het midden van de plas te gaan vissen. Op de grote kale woestijnvlakte zeg maar. We zagen de hele avond al vis rollen op die plek, dus het vertrouwen was groot! De belangrijkste boodschap is dat we allebei anders visten dan andere mensen en dat moet het verschil maken.

En dat bleek al snel goed uit te pakken. De eerste vis werd gevangen door mijn vismaat en het was een prachtige schubkarper van 25 pond, een hele mooie ligt gekleurde vis. En dat met de Red Fish Garlic boilies. Ziet er naar uit dat de bollen hun werk goed doen! Na deze snelle vangst bleef het een tijdje stil en na en paar goed smakende biertjes besloten we om de tent op te zoeken.

De vissen op deze plas hebben vaak de neiging om op gezette tijden te azen, vooral in de vroege ochtend (teken van dressuur) en deze keer was het raak om 07:30. Mijn linker hengel, die op zo`n 20 meter van de visstek lag kreeg een keiharde fluiter! Ik kwam de tent uit en na een beheerste aanslag (weinig lijn uit) kon de drill beginnen. In het begin kwam de vis aardig makkelijk mee, maar onder de voeten begon die aardig te bonken. Uiteindelijk kan ik een mooie schubkarper landen van 26 pond, waarna het tijd was om de boel in te pakken. Er moest helaas nog gewerkt worden, belangrijk is dat de FlevoBait boilie z`n werk heeft gedaan. Op een moeilijk water 2 vissen vangen is geen slechte score.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *