De laatste keer Karpervissen

De laatste keer…..

Dat is natuurlijk niet letterlijk, maar het was wel de laatste keer dat we een nachtje pakten van dit jaar. We hoopten dan ook dat er nog een visje uit zou komen. Het frappante van alles is eigenlijk, dat we de afgelopen sessies bijna alleen maar spiegels hadden gevangen en dat terwijl we op bijna oneindig water zaten te vissen. Ook Joris vond het erg vreemd. Hij vroeg ons nog waar we mee visten. Dat is geen geheim, wij vissen in de wintermaanden met mini dumbles en die blijven goed hun vissen afgeven, mits je natuurlijk een plek gevonden hebt waar ze zich ophouden. Maar op het moment ben ik toch van mening dat ze nog steeds zwemmen door deze temperaturen. En dat we bijna alleen spiegels vangen…..Wie zal het zeggen. Oké nu dan het verslag.

IMG_6396

Tom, Arie en ik hadden voor de laatste keer van dit jaar afgesproken en we zouden elkaar ontmoeten bij een fastfood restaurant. Tom was alweer aanwezig bij aankomst en tijdens het nuttigen van onze overheerlijke menu’s, bespraken we de gebeurtenissen van afgelopen jaar. Terwijl we richting de uitgang lopen pak ik nog zo’n kroontje mee voor kleine kinderen. “Daar gaat één van ons mee op de foto als er een vis uitkomt” zeg ik tegen de heren. Het was nog een goed half uur rijden en toen we aankwamen was het daar één grote modderpoel. Dit hadden we al voorzien, dus gingen de sneeuwkettingen om de banden om bij de stek te komen. Maar goed ook, want het was anders geheid mis gegaan. Het blijft altijd spannend. Eenmaal aan de waterkant lagen de hengels weer binnen korte tijd op hun plek. Klein beetje voer erbij en het wachten is begonnen. Het was de laatste keer, dus er kwam ook een borreltje op tafel en langzaam aan werd het tegen middernacht. De slaapzakken worden uitgerold en Tom prepareert ook zijn camper. Oftewel, banken plat en achter inde auto kruipen. Een tent is hier op het moment geen optie.

IMG_6403

Tegen de klok van half vijf was het dan zover. Een aanbeet, wederom op                              Arie zijn kanthengel. Weer een spiegel……ongelooflijk. Dat is de zoveelste al. Het is een mooi exemplaar. Hij leek een beetje op die ik afgelopen keer had. Nu moest Arie nog op de foto, met een kroontje op. Zoals altijd gaat  alles weer te water en worden de zakken weer opgezocht. We praten nog  wat na en plots klinkt het geluid van een lege batterij van de reciever. Dat doet ie wel eens vaker. Het wordt weer stil. Heel in de verte hoor ik piepen  van een beetmelder. Ik was nog wakker en kijk op de klok van de  telefoon:vijf over vijf. Wat is dat? Ik kijk naar buiten en zie een blauw lampje branden. Dat is mijn linker stok. Ik schiet mijn schoenen aan en loop naar mijn hengel. Het was gelukkig een zeikerige aanbeet en geen fluiter. “Wat is er” roept Arie. “Ik heb er één man”. Arie valt in zijn enorme laarzen en komt met zijn verkreukelde gezicht naast me staan. Tom was er al, want de tentboxen hebben dezelfde frequentie. En aangezien die van hem het wel deed…. “ Ik denk dat we de batterijen moeten vervangen Arie”. De vis komt boven en….ja hoor….weer een spiegel. Echt heel apart. “Hier”, zei Arie en reikte mij het kroontje aan. “Die doe ik niet op”. “Nou, dat denkik wel” zei Tom, “het water is namelijk heel erg koud en aangezien wij met zijn tweeën zijn…” Dan maar dat kroontje op.

IMG_6420

Verder bleef het de hele nacht en ochtend stil. Helaas voor Tom zat er voor hem geen vis bij. Volgende keer beter. Het blijft vissen, zeg ik altijd maar. In de ochtend nuttigen we ,zoals altijd, nog een kop koffie en thee. En na deze traditie besluiten we onze uitrustingen op te ruimen. Maar net op tijd ook, want we zijn net klaar en uit de blubber toen het flink begon te regenen. De vissen die we gevangen hadden, daar was er één een wilde van. Dit concludeerde Joris bij het zoeken van deze spiegel in de projecten. De andere hebben we nog geen reactie op gekregen. Dat was het dan: 2012. Mooi afgesloten met een tweetal spiegels. Dit jaar sluit ik dan ook af met 137 karpers en kijk ontzettend uit naar wat 2013 ons gaat brengen. Plannen genoeg in ieder geval. Iedereen de beste wensen en een gelukkig Nieuwjaar.

Rolff van Ewijk

www.flevobaits.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *