Cavagnac lake

Het meer

Cavagnac Lake is een 25 hectare groot natuurlijk meer gelegen in een Aveyronnaise vallei, in het zuidwesten van Frankrijk. Het meer is het grootste in het Franse departement en wordt ook wel het Bournazel meer genoemd omdat het vlakbij dit dorpje ligt. Het meer  biedt mensen die van natuur visserij houden, een prachtige omgeving in het warme zuiden van Frankrijk. Werkelijk waar een uitstekende plek om je vakantie door te brengen en Cavagnac is misschien wel een van de best gerunde betaalwateren van Frankrijk.

De locatie

De exacte locatie van Cavagnac Lake is ongeveer 1 km van Bournazel (20 km van Rodez Airport).  Dit is een klein dorpje met een kasteel, een parel van de Renaissance, dat vanaf het meer te zien is. Je merkt aan de omgeving dat er veel geschiedenis is. De omtrek van het water is ongeveer 3200M, is gelegen op 490M boven de zeespiegel en heeft een maximale diepte van zo`n 3 meter. Het totale water bestaat uit met 3 grote baaien en 2 kleine baaien met een goede biodiversiteit die vele overwinteringsplekken biedt voor de karpers. Zoals de kaart hieronder laat zien biedt Cavagnac Lake voor elke visser wat wils.

Flevobaits op Cavagnac 2012

De mannen (en vrouwen) van Flevobaits laten in het onderstaande filmpje zien wat het is om goed te vangen op een Frans betaalwater. Deze prachtige illustratie laat een zeer indrukwekkend bestand zien, met een grote hoeveelheid bakken van schubkarpers en spiegelkarpers.

http://youtu.be/4KuY36XRuBU

Het karper bestand

Het karperbestand van Cavagnac bestaat uit ongeveer 600 vissen van tussen 10 en 36kg. Dat is geen uitzonderlijk groot bestand, maar het komt de individuele vissen wel ten goede. Dit laat zich zien door de groei die de vissen elk jaar doormaken. Op dit moment is de topvis van het water een spiegelkarper van 36,6KG maar er zwemt een zeer groot bestand aan schubkarper wat het er interessant maakt. De topvis komt er meerdere malen per jaar uit. Daarnaast zijn er tenminste een viertal vissen van boven de 27KG. De vissen op Cavagnac zien er gezond uit en door het relatief lage bestand worden ze elk jaar nog een beetje zwaarder. Verder is er sprake van witvis, zeelt en veel grote snoeken die het aantal kleinere vissen in bedwang moeten houden. Er zit geen meerval of steur, dus pure karpervisserij!

De stekken

Er zijn 18 stekken die met maximaal 14 vissers bezet kunnen worden. Elke visser heeft dus theoretisch bijna 2 hectare viswater tot zijn beschikking, hetgeen een goede standaard is voor een betaalwater. Stek 1 ligt een beetje afgezonderd aan de linkerbaai richting de ingang van het domein. Deze stek is met de auto te bereiken, maar alle auto’s die het terrein op- en afrijden komen hier langs, hou daar dus rekening mee. Alle stekken zijn met maximaal 2 vissers te bevissen maar ook alleen. Mocht je geen boodschappen kunnen halen niet getreurd, het water biedt een uitstekende maaltijd service, met service aan de stek. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de desserts van wereldklasse zijn! David, de eigenaar van het water kan koken als de beste!

Faciliteiten

De faciliteiten zijn ronduit goed te noemen. Er zijn twee douches aanwezig en 2 WC`s. Allen worden dagelijks schoon gemaakt waardoor je heerlijk je ding kunt doen. De maaltijden zijn goed en niet overdreven duur. Daarnaast kun je elke morgen stokbrood krijgen en tussen de middag wordt lunch geserveerd. Letwel als dit niet wilt dan kun je gewoon boodschappen doen. Naast lekker eten, kun je er boten huren voor het lijnen inclusief electromoter en diepte meter. Ook elektrische voerboten zijn aanwezig zodat je altijd op exact de juiste plek kunt vissen. Mocht je aas er onverhoopt er doorheen gaan, dan zijn er proline bollies te kopen, evenals tijgernoten en particles.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *