Visvakanties Denemarken

Visvakanties in Denemarken zijn het paradijs voor de sportvisser. Denemarken mag dan een klein land zijn, op het gebied van de hengelsport zijn enorm veel mogelijkheden. Vissen in Denemarken biedt u riviervissen, zeevissen en vissen in de meren en put&take-vijvers. Welke vissen u ook wilt vangen, de keuze is enorm. Enkele vissen in Denemarken zijn zeeforel, geep, kabeljauw, platvis.

Vissen in Denemarken

In Denemarken zijn vele vissoorten te vinden. De keuze loopt uiteen van zeeforel, via geep naar kabeljauw, platvis en meer interessante soorten. Vooral het merengebied rondom Silkeborg en Skanderborg is zeer geliefd onder de sportvissers. U vangt er witvis, paling enroofvis in de meren en de rivier de Gudenå. Funen en Langeland zijn zeer in trek bij de zeevissers. Hier vangt u bijvoorbeeld kabeljauw, zeeforel of platvis.

Wateren in Denemarken

In Denemarken is er de mogelijkheid te vissen inzoet water, zoals rivieren en meren, en in zout water, langs de kust of op zee. Er is een enorme verscheidenheid aan vissen te vinden in Denemarken. Het is zeker de moeite waard om daar eens een hengel uit te werpen. Naast het vissen in rivieren, meren en op zee, kun je in Denemarken ook de hengel uitwerpen in een Put & Take-vijver.