Visvakanties

Visvakanties zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De combinatie van vakantie en hobby zorgt ervoor dat vissers de vakantie van hun leven beleven. De populairste bestemmingen van visvakanties zijn België, Denemarken, Frankrijk en Zweden. Je kunt op visvakantie gaan waarbij alles voor je geregeld is en de hengels klaarstaan, of alle spullen zelf inladen en met de auto er op uit gaan – en de auto over het algemeen direct aan de stek parkeren.

Per land geven wij je de informatie die je nodig hebt bij het kiezen van je visvakantie.

België

Door de Noordzee kustlijn en de vele rivieren en heeft viswater in België veel overeenkomsten met dat van Nederland. Toch zijn, onder andere door het reliëf, ook grote verschillen. De Ardennen is bijvoorbeeld een omgeving dat door de natuur en haar prachtige rivieren een breed scala aan vismogelijkheden kan bieden voor de perfecte visvakantie in België.

Denemarken

Denemarken is wat vissen betreft een tweede vaderland geworden voor veel Nederlanders. De grote verscheidenheid aan viswater, zowel zoet als zilt, biedt de visser een overvloed aan visstekken. Vooral het merengebied rondom Silkeborg en Skanderborg is zeer geliefde locatie voor visvakanties in Denemarken.

Frankrijk

Bij visvakanties naar Frankrijk denkt de gemiddelde visser al snel aan één ding,  karpervissen. Op slechts een paar uren rijden van Nederland vind je prachtige Franse karpermeren. In de fantastische meertjes in het bos van Tronçais, in de Allier vindt je bijvoorbeeld de grootste karpers.

Zweden

Zweden telt ontelbare heldere wateren die het een genoegen maken om te vissen. In Zweden ziet men graag dat een vangst weer terug in het water gezet wordt om zo de vissoort in stand te houden. Een visvakantie in Zweden, of het nou in een bootje of langs een stromende rivier is, de vangst zal er niet lang op zich laten wachten.

Kies je voor een (luxe) visvakantie waarbij je zelf geen spullen mee hoeft te nemen en alles al voor je klaarstaat, dan kan je prima met het vliegtuig. In dit geval raden we je, voor het parkeren van je auto, de website Parkeren-bij-Schiphol.eu aan. Op deze website vind je informatie over hoe je de auto goedkoop kunt parkeren, maar wel binnen een paar minuten op Schiphol bent. Een aanrader!