Visstekken in Makkum

Ga je vissen in Makkum? Hier vind je de beste visstekken in Makkum. Voor elke visstek is informatie gegeven over hoe je er kunt vissen, welke vis er zit en in welke periode je er het beste kunt vissen. Klik op één van de blauwe icoontjes voor meer informatie over de visstek.

Karperspullen & visspullen in de buurt van Makkum

Ken je ook visplekken in Makkum maar staan ze nog niet in het overzicht? Wacht dan niet en voeg direct je stek toe.


Visstekken in Makkum

Klik op een van de onderstaande visstekken voor meer informatie.

Witvissen in Parrenga
Vissen in Makkum Panhuyskanaal
Vissen begin Dijkvaart Makkum
Voorns en brasem bij de Workumerdijk

Vissen in Makkum

Makkum is watersportgebied van uitzonderlijke klasse en voor ons vissers ideaal om eens een hengel uit te werpen. Via www.ikvis.nl geven wij dan ook een indicatie van de beste stekken in en rond Makkum. Zodat het gehele jaar door vis gevangen kan worden.
 
Voorbeelden van enkele topstekken in Makkum zijn er genoeg: tussen et IJsselmeer en Makkum ligt het Makkumerdiep. In dit kanaal kan je in de zomermaanden voorn en kolblei vangen, daarnaast grote brasems tussen de 2 en 4 kilo. Een van de betere plekken in dit kanaal is de graskant naast de Marina Haven. De houdt zich hier massaal op en vooral in de zomermaanden kan je hier goed vangen. Vis hier op minimaal 7 meter uit de kant en zoek de glooiing op. Er staat meestal een klein beetje stroming naar links of naar rechts, dus houdt daar rekening mee. Peil je dobber stijf tegen de bodem af en als de vangsten beginnen terug te lopen, vis dan op sleep. Gebruik als grondvoer een kant en klaar voer van 1 van de beter bekende merken en voeg daar maden en casters aan toe. Een goede tip om niet te vergeten is, de oude vertrouwde worm.
 
In het centrum van makkum lopen 2 kanalen, de grote Zeilroede en de Krommesloot. In het najaar trekken er grote scholen voorn,platten en kolblei naar binnen. Er staat hier tussen 1,5 tot 2,5 meter water en vrijwel geen stroom, mits de sluis open staat. Vis in beide kanalen ongeveer 1 a 2 cm van de bodem en speel veel met het haakaas, bewegen is must om veel vis te vangen. Gebruik een donker voer bijvoorbeeld van Turbo Black en voeg daar hennep aan toe. Maden en casters doen het altijd goed, maar vergeet het oude vertrouwde deeg niet en dan vooral de kleur oranje. Voorns en Kolblei kunnen zich als ware kamikazepiloten storten op dit vaak vergeten aas.
 
Wil je nog meer goede vistips voor witvis, roofvis en karper en wil je precies weten op welke stek en plaats je het beste kan vissen. Ga dan naar www.ikvis.nl. Daarnaast besteed de site veel aandacht aan verschillende vistechnieken, visvakanties, artikelen en verhalen. Tevens heeft www.ikvis.nl een schitterende fotogalerie, waar jij als sportvisser je mooiste en grootste vissen kunt tonen aan de rest van je mede vissers.


Karpervissen Makkum

Men zegt wel eens dat elke visser ooit een karpervisser wordt. Dit denken wij ook en proberen daarom ook zo veel mogelijk karperstekken in Makkum te plaatsen. Weet jij waar je het best kunt karpervissen in Makkum, help ons dan om het aantal `visstekken nog groter te maken en deel je stek. Helaas hebben we niet de mogelijkheid om zelf alle karpermeren, kanalen of rivieren uit te testen. We nemen daarom de stek informatie één op één over.