Categoriearchief: Flevoland

Vissen in Flevoland is met zijn prachtige wateren voor elke sportvisser geweldig. Het water is veelal makkelijk bereikbaar en op de meeste plaatsen kun je ongestoord vissen op de mooiste visstekken. Vissen in Flevoland wordt ook wel Poldervissen genoemd. De heerlijke rust die er aanwezig is maakt een dagje onvergetelijk. Het fijne van de polder is dat deze wateren over het algemeen vrij ondiep zijn, door de diepte is de aanwezigheid van een karper op de visstek al snel waar te nemen.

Een van de mooiste visstekken vind je aan de Larse Vaart. Grenzend aan de rand van Lelystad, beter bekent als de vaart met een hele goede visstand. Wanneer je in de Larse Vaart gaat vissen is het verstandig om er rekening mee te houden dat in sommige jaargetijden er hele hoge rietkragen kunnen zijn, dit hoeft echter geen probleem te zijn om mooie vissen te vangen! Veel visplezier in Flevoland!

Forel vissen in Lelystad

Forellenvisvijvers de Huif is een forelvijver waar je kunt vissen in 5 verschillende vijvers. In de zomer worden naast forellen ook Afrikaanse meerval ingezet. De sfeer is erg gemoedelijk en het personeel is behulpzaam. Het is de perfecte plek om … Lees verder

Geplaatst in Lelystad | Getagged | Een reactie plaatsen

Vissen aan de Lage Vaart, Swifterbant

je kan er uitsteken vissen in de Lage vaart en nabijgelegen zijtakken Lees verder

Geplaatst in Swifterband | Getagged , , , , , | 1 reactie

Witvissen aan de Lage Vaart in Almere

De lage Vaart is een kanaal in Flevoland tussen het ketelmeer en het IJsselmeer bij Almere Lees verder

Geplaatst in Almere | Getagged , , , , , | 1 reactie

Witvissen in Emmeloord

Emmeloord is de hoofdplaats van de gemeente Noordoostpolder en is gelegen in de provincie Flevoland. Lees verder

Geplaatst in Emmeloord | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Voorn en windes in de havens van Urk

Urk vissersdorp bij uitstek. Boten varen af en aan met mooie vangsten uit het IJsselmeer en de Noordzee. Gebakken vis en verse haring zijn er in overvloed te verkrijgen en de plaatselijke vissers zorgen voor mooie verhalen en gezelligheid. Het grappige is dat de plaatselijke vissers soms vergeten hoeveel witvis er in de Urker havens is te vangen. De drijvende steigers in Urk zijn in bepaalde jaargetijden echt hotspots voor mooie voorn en winde. Lees verder

Geplaatst in Urk | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Grote brasems en veel voorn in de Larse Vaart bij Lelystad

Grenzend aan de rand van Lelystad, bevindt zich een mooie bosrijke omgeving met tal van vaarten. Een van deze vaarten is de Larse Vaart, beter bekent als de vaart met een hele goede visstand. Wanneer je over de A6 langs Lelystad rijdt, kom je vanzelf over de desbetreffende vaart en kun je je auto bij 1 van de beter bekende hamburgerketens van ons land parkeren. Deze parkeerplek ik tevens een van de hotspots van de vaart en vergeet ook zeker de brug niet waar je overheen komt.
Lees verder

Geplaatst in Lelystad | Getagged , , , | Een reactie plaatsen