Visstekken in Drenthe

Ga je vissen in Drenthe? Hier vind je de beste visstekken in Drenthe. Voor elke visstek is informatie gegeven over hoe je er kunt vissen, welke vis er zit en in welke periode je er het beste kunt vissen. Klik op één van de blauwe icoontjes voor meer informatie over de visstek.

Karperspullen & visspullen in de buurt van Drenthe

Ken je ook visplekken in Drenthe maar staan ze nog niet in het overzicht? Wacht dan niet en voeg direct je stek toe.


Visplekken per plaats in Drenthe

Drenthe kent veel plaatsen waar je uitstekend kunt vissen. Klik op een van de onderstaande plaatsen om de visstekken te bekijken.

Visstekken Emmen
Visstekken Gasselternijveen
Visstekken Midden Drenthe
Visstekken Zuidlaarderveen
Visstekken zuidlaren

Vissen in Drenthe

Drenthe staat bekend om de oude smalle riviertjes en beekjes, echter zijn er in de 19e eeuw (ter verbetering van de bereikbaarheid) veel grotere kanalen aangelegd. Sportvissers plukken hier nu de vruchten van. Drenthe heeft veel prachtige visstekken, enkele mooie wateren zijn de Drentsche Hoofdvaart, Noord-Willemskanaal en het Hoogeveense Vaart. Kanalen die voornamelijk worden gebruikt voor de pleziervaart en als viswater.

In een aantal van de hierboven kanelen wordt de visstand de laatste jaren sterk beïnvloed door de in Aalscholvers. Deze vogels vangen vaak vissen van een bepaalde grootte, hierdoor komt in bijvoorbeeld het Friese veen kleine en alleen hele grote Voorn voor op de visstekken. De tussenliggende maten zijn voor het grootste gedeelte door de Aalscholver weggevist. Ondanks de Aalscholver zijn er van de 57 zoetwatervissoorten die er in ons prachtige land voorkomen zijn er maar liefst 42 in in Drenthe aangetroffen. Kortom, de drenthse visstekken zijn een echt walhalla voor de echte sportvisser.


Karpervissen Drenthe

Omdat karpervissen de meest populaire vorm van vissen in Nederland, streven we er naar om ook zo veel mogelijk karperwateren in Drenthe op de website te plaatsen. Belangrijk om te weten is dat wij de karperstek één op één over te nemen. We kunnen helaas niet elke visstek bevissen en gaan er daarom van uit dat de informatie zoals we het ontvangen correct is. Wij houden de visstekken met veel zorgvuldigheid bij! Desondanks is het mogelijk dat de karperstekken wat verouderd of niet (meer) correct zijn. Geef ons in dit geval een seintje en we passen de stek aan.