Witvissen in centrum utrecht

Utrecht is een stad en gemeente in Nederland en is de hoofdstad van de provincie Utrecht. Deze stad heeft de op 4 naar hoogste inwoner aantal van Nederland en op het gebeid van de visstand misschien nog wel hoger. In het centrum van Utrecht lopen verschillende grachten die in bepaalde perioden afgeladen vol zitten met vis. Een bijkomstig voordeel is, dat je op bepaalde stukken heel gemakkelijk bij het water kan komen en zo dus heerlijk ontspannen kunt vissen.

Visstek

Visstek

Vissoorten: De Utrechtse grachten zitten afgeladen vol met platten en brasems, maar er is ook goed voorn en winde te vangen.

Hoe te vissen: Zoals bij vele stadsgrachten in deze perioden van het jaar, is het van belang dat je de vis eerst zoekt. Eenmaal gevonden zorg dan dat je niet te veel voert en goed je dobber afpeilt. De bodem kan op sommige plekken nog al oneven zijn en goed peil werk is dan verreist.

Aassoorten: Zoals in veel stadswateren, is een donker voer aangevuld met hennep altijd een topper om witvis te vangen. Vul deze aan met deeg en maden en een mooi visdag is vaak het resultaat.

Jaargetijde: De beste perioden om in het centrum van Utrecht te vissen zijn de maanden September tot december. In de zomermaanden is het goed vangen net buiten het centrum.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Utrecht Centrum met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *