Snoek vissen

Snoek vissen is een leuke en actieve manier van vissen! Essox Lucius is misschien wel de bekendste zoetwater roofvis van Nederland. De karakteristieke kop van de snoek maakt het een goed herkenbare vis. Onder de sportvissers staat de snoek bekend om zijn vraatzucht en de mogelijkheid om tot aanzienlijk formaat uit te groeien. Snoeken eten zo ongeveer alles: eendenkuikens, kikkers, ratten. Alles wat in en rond het water vertoeft van niet al te grote omvang kan ten prooi vallen aan dit magnifieke roofdier. De afmeting van de snoek verschilt per geslacht. De mannetjes worden niet groter dan 85 cm terwijl vrouwtjes snoeken tot 1.40 kunnen groeien Een metersnoek is dan ook altijd een vrouwtje!

Bekijk het grootste aanbod pluggen & kunstaas van Nederland

Grootste snoek ooit gevangen

Op het internet is er veel discussie gaande over de vraag; Wat is de grootste snoek ooit gevangen? Er zijn berichten uit de V.S. over een vis van 1.75 meter maar dit is nooit officieel bevestigd. Voor de duidelijkheid, er zijn verschillende snoek soorten die uitmaken van de zelfde familie vissen. In Noord-Amerika leeft namelijk wel de grootste variant, namelijke de Muskellunge oftewel de (Esox masquinongy). Deze super snoek kan een gewicht bereiken van 45 kilo en is in staat prooidieren te verorberen tot 30% van zijn eigen lichaamsgewicht. Het aasgedrag van deze snoeken  (`muskys`) is zelfs zo bizar dat er met kunstaas van 60cm wordt gevist! In Azië leeft nog een familielid van de snoek  en deze verre neef heet de Amoersnoek, oftewel de (Esox reichert). Dit is meteen ook de kleinste variant van de snoekfamilie en groeit tot zo`n 80 cm. Qua kleur en tekening heeft hij veel weg van de regenboogforel.

Durf jij de uitdaging aan en ga je het record breken 😉 kijk dan eens op Betaalbaar-Kunstaas.nl. Een nieuwe webshop die volledig gespecialiseerd is in kunstaas. Een goede vangst gewenst!

Monster Snoeken

Hieronder vindt je een overzicht van de grootste snoeken gevangen in Europese en Amerikaanse wateren. Het mag duidelijk zijn dat er veel op deze sportvis wordt gevist.  De foto`s te vinden op deze pagina, zijn met hun lengte en mogelijke gewichten kanshebbers van het wereldrecord kunnen zijn:

Een Duitse snoek gevangen door Lothar Louis en met 136 cm het IGFA wereldrecord. De vis woog 24.8 kilo en is waarschijnlijk gevangen in de Grefeern See.

snoek vissen

Franse Snoek record gevangen door ene Phillipe Costa. Dit monster is gehaakt in 2009 en was 137 cm en 43lb (iets meer dan 20 kilo)

vissen op snoek

De volgende Snoek is een zeer indrukwekkend exemplaar, met een mooi verhaal. Gevangen in Canada maar niet bekend welk jaartal. Het verhaal gaat dat de snoek visser een “kleine“ snoek van zo`n 80 centimeter, naast de boot aan het drillen was, toen dit bakbeest de al gehaakte snoek aanviel. De beste man reageerde snel en schepte met zijn net beide snoek vissen. Deze vis moet 142,2 centimeter meten en een gewicht hebben van 55 pond. Dit betekend dat, mocht dit waar zijn, het meteen het officiële wereldrecord snoek is (esox lucius). Bekijk de foto`s en oordeel zelf:

vissen snoekvissen op snoek

Grootste snoek op film

Dit is wellicht de grootste snoek ooit op film gezet! Een prachtige staaltje viskunst van een man die al vele records op z`n naam heeft staan. Let vooral op de laatste snoek in het filmpje. Bijzonder indrukwekkend…

Ook dol op vissen op snoek en heb je de mooiste exemplaren weten vast te leggen? Stuur ze dan naar ons op en we plaatsen ze op de website.

13 Responses to Snoek vissen

 1. Iris schreef:

  Ja.. super Kicke toch.. kheb ook 2 redelijke snoekjes binnengehaald 69cm en 67cm.. voor mijn doen en ben pas sinds kort helemaal info het vissen snoeken dus.. wie uit uttecht x zin om te gaan snoeken???

 2. Henk Vink schreef:

  Wie o Wie kan mijn weg wijs maken in Almere, witvis, karper, roofvis maakt mijn niet uit , leuke tips over stekken zijn welkom.

 3. joep van klaveren schreef:

  wie wil keer snoeken met mij

 4. joep schreef:

  wie wil er een komen snoeken met mij ?

 5. Younes laoukili schreef:

  Hallo allemaal ik heb nog nooit snoek gevangen dus ik zou graag willen weten hoe dat moet. Toevallig ga ik morgen met mijn oom snoeken. Maar ik zou het toch graag willen weten hoe je een snoek vangt. Groetjes younes

 6. Martijn de Rijk schreef:

  er mist nog één snoek op deze site van 1.40m gevangen vanuit de bellyboat.
  als u me mailt en me een emailadres geeft zou ik deze in kunnen scannen en naar u toe kunnen sturen + de naam van de vanger.
  m.v.g Martijn

 7. wouter schreef:

  Leuk stukje! Paar kanttekeningen:

  De Amoersnoek wordt max. 115cm.
  De “Canadese” snoek van de foto is gevangen op het Volkerak door Ewout Blom, lengte: 127cm. De foto van de grote snoek met de kleine in de bek is van een gehele andere visser: Mark Kuiper. Deze vis is jammer genoeg nooit geland, maar wel heel groot. De kleine snoek was namelijk 69cm. http://www.totalfishing.nl/roofvis,2,4680.html

 8. morino schreef:

  halo jong es ik heb al grote snoek en ge vangen ik hep een tip koop en pot je geur dat werkt

 9. morino schreef:

  halo jonges ik heb een tip koop en potje guer das goe door dat te koopen heb ik een snoek van 7kg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *