Roofvissen

In die gedeelte van de website geven wij je informatie over roofvissen. We beschrijven de meest beviste roofvis en de manieren waarop je kunt roofvissen.

Snoek

De snoek, Essox Lucius, misschien wel de bekendste zoetwater roofvis van Nederland. De herkenbare en karakteristieke kop van de snoek maakt het een goed herkenbare vis. Onder de roofvissers staat de snoek bekend om zijn eetlust en de mogelijkheid om tot een aanzienlijk formaat uit te groeien. Lees alles over snoek vissen.

Snoekbaars

Stizostedion lucioperca, de snoekbaars of onder ons vissers ook wel de glasoog genoemd komt van oorsprong uit Oost- en Midden-Europa. Sinds het einde van de 19e eeuw is deze vis echter ook uitgezet in Nederland voor de commerciele visvangst. Deze roofvis kan een lengte van 1,20 halen, maar dit zijn zeer zeldzame exemplaren die maar zelden gevangen worden! Lees alles over snoekbaars vissen.

Baars

Perca fluviatilis, oftewel de Baars is een van de meest vraatzuchtige rovers van de Nederlandse wateren. De baars kan 50 centimeter lang worden en gewichten bereiken van 3 kilo. De gestreepte rover kan geen grote afmetingen bereiken en een vis van 50 cm of groter is zeldzaam, de vis kan 16 jaar oud worden. Lees alles over baars vissen!

Meerval

Silurus glani oftewel de Europese meerval, is een steeds vaker voorkomende roofvissen in de Nederlandse wateren. De meerval is tevens de grootste zoetwatervis van Europa. Deze alien achtige vis kan uitgroeien tot de formidabele lengtes en verdient daardoor respect, lees meer over meerval vissen.

Paling

Anguilla anguilla, in de volksmond Aal of Paling genoemd is misschien wel de bekendste vis en de meest geconsumeerde vis van ons land. Maar buiten het feit dat het een heerlijke vis is om te eten, is het ook een geweldige vis om te vangen. De paling die in onze wateren voorkomt wordt de Europese Paling of Aal genoemd, deze paling kan een lengte bereiken van 1 meter 30. Lees alles over paling vissen.