Witvissen in Ossenzijl

Ossenzijl is een dorp in de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel. het dorp telt gelukkig meer vissen dan inwoners, er wonen hier namelijk maar 500 mensen. Ossenzijl heeft zijn naam te danken aan de famlilie Osse, die de oude sluis beheerde. De sluis die tegenwoordig niet meer wordt gebruikt is wel 1 van de hotspots voor het vangen van mooie kolblei. Er is iets waar we als visser wel rekening mee moeten houden. Omdat Ossenzijl in het natuurgebied de Weeribben ligt, heeft het in bepaalde perioden van het jaar te maken met Gnop. Dit is een heel vervelend veenvliegje, die je niet hoort,ziet maar wel voelt en waar je hele nare jeuk van krijgt.

Visstek

Visstek

Vissoorten: In Ossenzijl vang je voornamelijk veel kolblei, maar in de wintermaanden is er in het kanaal rondom de oude sluis goed voorn te vangen.

Hoe te vissen: Wanneer er weinig tot geen stroming staat vis dan midden in het kanaal, op 1 centimeter van de bodem, zorg er wel voor dat je je aas veel beweegt doormiddel van optillen en terug trekken dit is vooral goed vangen in de zomermaanden. In de winter kun je de vis van dichterbij halen, vis dan over de kleine bootjes en op de camping.

Aassoorten: Gebruik in de zomermaanden een lichtbruin tot geel voer met veel maden en pinkies. Wanneer men in de wintermaanden vist gebruik dan een zwart voer (turbo black) en oranje deeg en natuurlijk maden meenemen.

Jaargetijde: De beste perioden zijn oktober en november, maar ook in de zomermaanden is er in het grote kanaal goed vis te vangen.

Locatie

Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Ossenzijl met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Witvissen in Ossenzijl

  1. martijn landsman schreef:

    hey ik heb daar in het kanaal gevist met de vaste stok en met de feeder heb een paar mooie brasems gevangen en je vangt er erg veel voorn ik heb ook op de vaste stok een paling gevangen ik vind het een mooi vis water om op witvis te vissen. je kan er prima witvis vangen maar karper zit er nouwelijks.

    gr martijn landsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *