Vissen in rivier de Regge nabij Nijverdal

Nijverdal in Overijssel wordt doorkruist door een prachtige rivier genaamd de Regge. De Regge is een Overijsselse rivier. Ze begint bij landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim. Deze prachtige rivier heeft zijn bekenste stuk tussen Nijverdal en Ommen. Het is een mooi zachtstroment viswater voor bijna alle vissoorten.

Vissoorten: Alle vissoorten
Hoe te vissen: Vaste stok
Aassoorten: maden, deeg, vlok, brood
Jaargetijde: Alle maanden van het jaar

Visplek:


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond

Dit bericht is geplaatst in Nijverdal met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Vissen in rivier de Regge nabij Nijverdal

 1. willem schreef:

  In 2014 en 2015 is de Regge veelal teruggebracht in zijn oude (meanderende) bedding).
  Het riviertje zit vol vis die je met vaste stok maat ook met de feeder kunt vangen. Bij zware regenval kan het er hard stromen!
  Fraaie stekken vind je in de buurt van Hancate, hier kruist het Overijssels kanaal de Regge. In dat kanaal kun je trouwens ook goed vissen!

 2. Patrick (Delfzijl) schreef:

  Met het gezin een midweekje in Twente geweest en totaal onbekend in de regio.
  Na een teleurstellend visdag op woensdag (ondermaatse voorntjes pakten beurtelings de haak terwijl 60 cm-karpers lachend onder de hengel door leken te zwemmen) op donderdag een stek langs de Regge gezocht. In Nijverdal vonden we tegenover de rioolwaterzuivering (Helmkruidlaan) een plek waar we met de auto langs het water konden staan en ook nog goed bij het water konden komen. (Bij een plek die we elders in Nijverdal via navigatie hadden gevonden was de oever extreem hoog en stijl)

  Aan de rotzooi rondom de plek te zien wordt de plek met regelmaat gebruikt door (vermoedelijk karper)vissers. Helaas behoort het opruimen van rotzooi na een vissessie niet bij iedereen tot de gebruiken. Bierdoppen, dotten visdraad, plastic zakken, lege maisblikjes etc. kortom jammer.

  Met vaste stok (8 meter, 0,16 mm nylon, haakmaat 14) en maden gevist. Vrouw ook met vaste stok (4 meter, 0,18 mm nylon, haakmaat 14) en maden. Paar meter voor de kant enkele voerplekjes gemaakt met eigen recept lokvoer, handje maden/casters en enkele stuk geknipte mestpiertjes. Twee uurtjes gevist en daarin een aantal ondermaatse voorntjes gevangen. Leuke was de vangst van een kleine brasem (35 cm) die ik na wat voorzichtige aanbeetjes aan de haak wist te slaan. Beste vangst van de vrouw was een leuke voorn (20 cm).

  Na een uur de feeder er nog bij gehad en een voerplek zo’n 1,5 meter vanaf de overkant gemaakt. Mestpier met made als aas mocht geen vis opleveren. Na aantal keer te hebben bijgevoerd en een keer aas ververst bleek een kleine pos de enige geïnteresseerde.

  Zoals al eerder geschreven bleek de plek populair. Tijdens onze sessie kwamen verschillende vissers langs die er van leken balen dat deze plek bezet was. Tijdens het inpakken van de hengels werd onze plek ook direct overgenomen door een ander trio. Van de mensen die ik in die 2 uur sprak wist niemand mij over grote resultaten te vertellen. Maden bleken het beste aas in de Regge voor witvis, grotere brasem of karper zou eigenlijk alleen met de method te vangen zijn zo werd mij verteld.

  • Mark schreef:

   Toch weer jammer dat (wit)vissers toch altijd de karpervissers de schuld geven van rotzooi langs water. Probleem is vaak opgeschoten jeugd en tuig wat vist. Echte karpervissers ruimen geregeld hun visplek op, ook dat van andere vissers. Ook witvissers laten wel eens rommel achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *