Witvissen in het centrum van Kampen

Kampen, een mooie Hanzestad aan de IJssel, is een top plek voor de witvisserij. De IJssel zelf is een lastig bevisbaar water, waar de nodige kennis en ervaring voor nodig is. Het centrum van Kampen echter is ideaal om voorns te vangen. Deze stad herbergt een aantal mooie havens die vrij en toegankelijk te bevissen zijn en waar de beginnende visser mooie dagen kan beleven. Een van de betere havens grenst direct aan de IJssel, deze haven wordt in vissers jargon de Politiehaven genoemd en bevat in bepaalde perioden veel vis. Hij wordt de politiehaven genoemd omdat er vroeger een politiebureau zat, de huidig naam is Buitenhaven. Een andere goede plek is de gracht door Kampen zelf. Deze idyllische en historische gracht (met mooie bezienswaardigheden) bevat veel voorn en er zijn in bepaalde tijden ontzettend hoge aantallen te vangen. Let wel op de ruimte en neem niet te veel materiaal mee.

Visstek

Vissoorten: Voornamelijk veel voorn en dikke windes

Hoe te vissen: Wanneer men in de Havens gaat vissen, vergis je dan niet in de dikte van je materiaal. Zware uitrusting kan absoluut geen kwaad, want er zijn grote en sterke IJssel vissen te vangen. Pijl je dobber een centimeter boven de bodem af en bouw je voerplek rustig op. Veel bewegen met het haakaas is een must voor goede resultaten. In sommige tijden kan het er erg druk zijn met vissers en deze vissers voeren voornamelijk met hennep. De truck is dan om met bruin deeg te gaan vissen en zwart voor te gebruiken (turbo Black). In de grachten wordt zelden gevist, vis hier hetzelfde als in de haven maar het hengel materiaal kan wat lichter.

Aassoorten: Zwart voer is een pre voor dikke voorn. Rood deeg en zoals hier boven genoemd bruin deeg, vangt goed. Neem ook altijd wat maden mee om dikke windes te vangen als deze de haven binnen trekken. Deze vissen zijn bere sterk en een plezier om te vangen

Jaargetijde: De maanden september tot februari staan garant voor goede vangsten. Vergeet de IJssel bij de brug in de zomerperioden ook niet, daar zijn som dikke brasems te vangen.

LocatieHeb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Kampen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Witvissen in het centrum van Kampen

  1. Jans Meijering schreef:

    Is het toegestaan dat iedereen een viswedstrijd kan organiseren aan de Burgwal ter hoogte van de oud Gereformeerdekerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *