Witvis vangen in Hattem

Hattem is een klein dorpje onder de rook van Zwolle. De wateren rondom Hattem hebben aansluiting op de IJssel wat garant staat voor dikke vissen en goede vangsten in de koudere periode van het jaar. Scholen IJssel voorns zwemmen dan het kanaal in om in de havens rondom Hattem te overwinteren.

Visstek

Vissoorten: Vissoorten die hier veelvuldig uit het water komen zijn: Voorn, kolblei, blankvoorn en winde.

Hoe te vissen: De beste stekken zijn in de jachthaven van Hattem en het kanaal wat langs het dorp loopt. Vis daar vanaf de steigers of vanaf de oever tegen de boten aan. Scholen witvis gaan graag onder deze drijvende structuren zitten. Vis daarom met een variërende lengte hengel afhankelijk van hoe ver de boten liggen. Vis ongeveer een centimeter boven de bodem. In het kanaal kun je goed met de feedervissen.

Aassoorten: Het water is vrij helder dus de voorkeur gaat uit naar een donker voer. Maden, deeg en casters zullen allemaal aanbeten opbrengen.

Jaargetijde: Vanaf Oktober tot maart is hier goed

Locatie

Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Hattem met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Witvis vangen in Hattem

  1. Ed schreef:

    Ik wil niet lullig doen, maar Hattem is een stad. Ik kom zelf uit Hattem en mijn ervaringen in de haven zijn niet je van het. Je kan beter iets verder op gaan zitten aan het kanaal bij de splitsing richting Wapenveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *