Witvissen in Giethoorn

Wanneer je het over Giethoorn hebt, dan heb je het vaak over bootjes,bruggetjes en kleine kanaaltjes door het mooie toeristische dorpje heen. Laat dit nou net ideaal zijn voor ons als witvissers om onze hobby te kunnen uitoefenen. Het plaatsje Giethoorn grenst aan het meer de Bovenwijde, dit meer bevat een uitstekend visbestand. In de herfst trekt de vis via de kleine waterwegen het dorp binnen en kan men uitstekend met de korte hengel voorns en kolblei vangen. Wanneer men in de zomer gaat vissen, blijf dan vooral rondom het meer en vergeet de grote jachthaven niet. Als visser moet je wel rekening houden met de zomerse drukte, vis dan het liefst in de hele vroege uurtjes.

Visstek

Visstek

Vissoorten: In deze visrijke omgeving, vang je vele soorten vis. Voorns,kolblei,ruisvoorn en brasem vormen de hoofdmoot en let vooral op de kleur van de vis, schitterende donkere kleuren.

Hoe te vissen: In de herfstperiode is het motto: hou het simpel! 4 hengel delen en licht materiaal is meer dan genoeg, wel is het van belang dat je de diepste stukken opzoek en de vis lokaliseert. Loop met je hengel inclusief peilootje langs het water en peil overal een stuk af, wanneer je een dieper gedeelte hebt gevonden, start dan met vissen. Zomers vang je het beste op het meer zelf met een lange hengel van minimaal 7 meter. Bouw je voerplek zorgvuldig op en start stijf tegen de bodem. Soms moet je de vis van ver halen, dan is een feederhengel geen overbodige luxe.

Aassoorten: In de herfstmaanden puur zwart voer en rood deeg. In de zomermaanden is de kleur van het voer niet echt van belang, als het maar zoet is en aangevuld met maden,casters en eventueel zelfs mais.

Jaargetijde: september tot de eerste aan houdende nachtvorsten en de gehele zomer is het goed vangen.

Locatie

Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Giethoorn met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Witvissen in Giethoorn

 1. Patrick schreef:

  Ik vis vaak in giethoorn vanf mijn bootje in de haven, momenteel (oktober) zit de haven propvol met voorn, brasem en kolblei.
  Met een stukje witbrood heb ik binnen een kwartiertje al wel 10 vissen gevangen van 5 tot 25 cm. Gemiddeld vis ik elke 2 weken wel een keer in giethoorn, hier kan je super mooie en veel vissen vangen!

  Mijn ervaring is dat je hier niet echt een voerplek hoeft aan te leggen, er is zo genoeg te vangen. Veel vissers zitten aan de doorgaande weg genaamd Blauwehandseweg en dan tegenover de parkeerplaats voor de waterskiërs. Daar kan je in de vaargeul vissen, dit is tevens het diepste punt van de hele belterwijde.

  In de herfst tot aan het voorjaat zitten er in de havens en grachten de meeste vissen, ga als je in de grachtjes wil vissen op een maandag anders is het er erg druk met toeristen en is vissen niet echt leuk meer. Ook kan je een simpele fluisterboot huren (+/-€40 per halve dag) en dan een rustig plekje zoeken om te vissen in het natuurgebied achter de bovenwijde, probeer dan de doodlopende stukjes die naar de rietvelden voeren.

  • Daan Titalepta schreef:

   Beste Patrick,
   Kan je mij misschien iets vertellen over het Karperbestand in Giethoorn?
   Ik zou er graag in de zomervakantie vissen. En wilde graag wat basis informatie over Giethoorn.
   Mvg.
   Daan

   • Rick schreef:

    Hey Daan,

    Weet niet of je al geweest bent maar karperen is 3x niets.
    Je kunt over het algemeen sowieso beter niet in Giethoorn gaan vissen, zit niets. Je kunt beter in de buurt een leuke plas zoeken maar giethoorn zelf vermijden!.

    Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *