Voorn en brasem vangen in Winkel Noord-Holland

Als je de naam winkel noemt dan denkt iedereen aan boodschappen doen, niet aan vis vangen. Toch is er in de provincie Noord-Holland, in de gemeente Niedorp, een plaatsje gelegen met die deze naam draagt. In de plaats winkel loopt het Alkmaar – Kolhornkanaal en dit kanaal bevat een uitstekend witvis bestand! De hotspots van het kanaal zijn de kade muur van winkel en het kanaal stuk richting de molen naast de brug.

Visstek

Vissoorten: Voorn, Kolblei en Brasem

Hoe te vissen: In het Kolhornkanaal bij winkel hoef je niet ver uit de kant te vissen om goede resultaten te behalen. Op de kade muur of gewoon aan de landskant kan je met een 5 meter hengel tegen het midden aan vissen. Langs de kant of net achter de rietjes met een kort stokje kun je veel voorn vangen. Pijl je dobber af op ongeveer 1 cm boven de bodem en vis vooral driftend. Mocht er brasem op de plek komen ga dan gerust op sleep vissen en voer zoveel als de vis vraagt.

Aassoorten: Maden, caster en pinkies (kleine maden) doen het hier altijd goed. Bruin voer aangemaakt met wat hennep en casters staan garant voor goede vangsten.

Jaargetijde: Juli,augustus en begin september

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Winkel met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *