Witvissen in Volendam

Als men aan Volendam denkt, denkt men aan de palingsound en de massaal toegestroomde Japanse toeristen bewapend met foto en videocamera. Natuurlijk is Volendam bekent om de visserij, maar dan wordt er altijd gesproken over de beroepsvisserij en de befaamde IJsselmeer paling. Wat de meeste mensen vergeten en vooral de sportvisser onder ons, is dat er in de havens van Volendam in bepaalde jaargetijden vol op voorn te vangen is en aantallen van over de 100 zijn meer regelmaat dan uitzondering.
De steigers zijn vrij toegankelijk te bereiken en de haven biedt een groot scala aan vismogelijkheden. Waar wel opgelet moet worden, ga niet te dicht tegen de boten vissen en ga er maar vanuit dat je een toeristische attractie zal zijn voor de toeristen.

Visstek

Visstek

Vissoorten: In de havens van Volendam vang je veel voorn en grote winde. Wanneer men in het IJsselmeer buiten de havens gericht op brasem gaat vissen, zal vrijwel zeker succes hebben.
Hoe te vissen: Vaak als er over havenvisserij gesproken wordt, gaat dit om de wintermaanden. Nou is het in Volendam het geval dat je juist in de zomermaanden de beste resultaten zal behalen.
Zoek een geschikte stijger op en bouw rustig je voerstek op met voerballetje of 3, begin niet gelijk met losse maden en casters te gooien, de massaal aanwezige baarzen kunnen je visdag wel eens verpesten. Peil je dobber op een cm van de bodem en begin te vissen met deeg. Wanneer je direct voorn begint te vangen en juist grote voorn mag er gerust met kleine hoeveelheden maden gevoerd worden en natuurlijk gevist.

Aassoorten: Gebruik een donkerbruin voer met zoetstoffen (bijv. Vanille) en oranje deeg. Maden en Casters zijn natuurlijk nooit een overbodige luxe.

Jaargetijde: De beste jaargetijden zijn voornamelijk in hartje zomer, waar in andere (winter) havens bijna tot geen vis te vangen is, kan men hier nog goede resultaten behalen.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Volendam met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *