Voorns, kolblei en brasems in het centrum van Amsterdam

Als men aan Amsterdam denkt, denkt men aan winkelen, rondvaarten, musea en vooral heel veel dagjes mensen. Maar als je Amsterdam in een adem met vissen noemt, dan wordt je vaak raar aangekeken. Toch is dit onterecht, want in het centrum van Amsterdam zit wel degelijk vis! De grachten van Amsterdam zitten vol met voorn, kolblei, brasem en winde. Het is een puur walhalla ook voor de roofvissers onder ons. In alle Amsterdamse grachten is goed vis te vangen, maar de topstekken zijn achter het centraal station, bij de molen in het centrum en het kanalen op de wallen.

Visstek

Vissoorten: Voorn,kolblei,brasem,winde. Het is zo gek niet te noemen of je kan het in Amsterdam vangen.

Hoe te vissen: Amsterdam heeft een scala aan vis mogelijkheden, maar let op, de ruimte is vaak wat beperkt, dus neem niet te veel materiaal mee. Vis gewoon met 5 hengeldelen tussen de woonboten op een cm of 2 van de bodem. Veel voeren is niet nodig kleine balletjes volstaan prima. Toch is er een ding waar je als visser op moet letten. De grachten zijn per dag verschillend, zoek dus altijd de beste op en voel elke gracht even kort aan.

Aassoorten: Donker of zwart voer en vis vooral veel met wit deeg, de brasems in Amsterdam zijn er gek op, net als de voorn en de kolblei.

Jaargetijde: Gehele jaar door.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Amsterdam met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *