Witvissen in Akersloot

Akersloot is een plaats gelegen tussen Uitgeest en Heiloo. Het dorp ligt aan het Alkmaardermeer en doordat er meerdere kleine jachthavens aan grenzen, is dit een uitermate geschikte plaats om vis te vangen. Er zijn echter 2 dingen waar je als visser op moet letten om hier een hengel uit te mogen werpen. Punt 1 is dat er in alle jaargetijden een vergunning wordt gehaald bij de pachter van Alkmaardermeer. Punt 2, wanneer er in de jachthavens gevist gaat worden, vraag dan toestemming aan de havenmeester.

Visstek

Visstek

Vissoorten: Grote Voorns en Kolblei

Hoe te vissen: Wanneer men in de jachthavens rondom het meer gaat vissen, zijn de middenstijgers vaak het beste, dit omdat het in de regel wat dieper is dan de rest van de haven. Een hengel van een meter of 4 en een korte opslag, zijn ideaal voor de vaak snelle visserij. Vis daarom ook met snel zinkende dobbers en gecentreerd lood. Het afpeilen van de haak moet op 2 cm van de bodem, dit staat garant voor het vangen van vis.

Aassoorten: In vele havens en wateren in de wintermaanden is het goed vangen met zwart voer en rood/oranje deeg, zo ook in Akersloot. Dit komt dor het sterke contrast. Neem ook altijd maden mee, helemaal als de vis echt los is.

Jaargetijde: Vanaf september tot aan de eerste strenge nachtvorsten. In de zomermaanden zijn er op het meer zelf goede vangsten te boeken.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Akersloot met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *