In de grensmaas bij Elsloo kun je langs de hele grensmaas vanaf Borgharen tot Stevensweert genoeg stekken vinden, maar dan moet je er wel de tijd voor nemen om ze te vinden. Zelf ben ik best wel bekend met dit stuk van de maas en is nachtvissen het hele jaar toegestaan.
Vissoorten: Karper- meerval- barbeel- brasem- voorn- baars- snoek- snoekbaars-kopvoorn
Hoe te vissen: Men dient natuurlijk wel iets zwaarder te vissen, zeker als er na een regen periode de maas weer sneller stroomt, maar over het algemeen is het gedurende het voorjaar, zomer en najaar goed te doen. Ga niet te diep in de bedding zitten het water komt elke avond een halve tot 1 meter op en probeer niet te ver uit de kant te vissen. Soms komt de karper tot net onder de kant gezwommen.
let wel goed op zelf heb ik het al vaker meegemaakt dat als men dan een karper eraan heeft dat die zich in de stroming legt en dan is er bijna geen houden meer aan .Dus het materiaal dient wel van enige kwaliteit te zijn.
Aassoorten: Boilies-pellets-particles-deeg.
Jaargetijde: maart-april-mei- juni-juli-augustus-september-oktober-november
Er valt niks meer te beleven met vissen in limburg sinds het domeinen zijn geworden.
Van natuurschappen wat het vissen aan beperkingen en regels word gebonden.
Zo mag je niet met motorvoetuigen op dijken komen waar je lopend met je zware last.
alles naar het water kan sjouwen.
Wat ik vind dat de sportvissers uit heel limburg die evengoed geld afdragen voor zijn visakte.
daarom vind ik dat sportvisserij nederland daar wat aan moet doen.
Dat de visser vrij toegang krijgt naar zijn viswater.
Of regelen ze alles boven de moerdijk.
Ik kijk regelmatig op vis-sites, maar vraag me altijd af wanneer het bericht gé-post is. Mijn ervaring met Maas en kanaal is,dat er niet veel te vangen is, sinds men de aalscholver
z’ n gang heeft laten gaan. Ik ben pas terug uit N Holland en Friesland . Ik heb daar weer een beetje hoop gekregen dat het hier in Limburg weer beter zal gaan. Wil het nog wel eens proberen. Brasem, Roofblei en andere vooral grote vissen zullen er wel te vangen zijn.
Hapklare brokken als Voorn lijken uitgestorven te zijn.