Karperwedstrijden

Binnen de karpervisserij is het goed mogelijk om wedstrijden te vissen. Dit is de uitgelezen kans waar jij als visser jezelf kan bewijzen en andere fanatieke kapersvissers te ontmoeten. Bij karperviswedstrijden wordt er naast keiharde competitie ook veel gesocialized en kun je veel leren van je medevissers. Nieuwe wateren bij jou in de buurt en ervaringen van andere visser kunnen een heel nieuw licht werpen op jou plaatselijke karpervisserij.

Koppelwedstrijden

De meest geviste variant van karperwedstrijden zijn koppelwedstrijden waarbij je met 2 man een team vormt. Het doel is om met je partner het meeste gewicht bij elkaar te hengelen. Vaak zijn er bij deze wedstrijden leuke prijzen te winnen. Sommige karperwedstrijden worden in competitieverband gevist waarbij er meerdere weekenden gedurende het seizoen aan de waterkant wordt gezeten. Bijna alle karpercompetities hebben een lotingsysteem zodat alle stekken eerlijk worden verdeeld onder de deelnemers. Dat zijn dus de goede en de minder goede stekken maar een echte karpervisser vangt overal wat 😉

Inschrijfgelden variëren per hengelsport vereniging en organisator. Wil je weten wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt? Schrijf ons een email en we houden je op de hoogte.