Oppervlakte vissen op karper

Misschien wel de spannendste manier om karpers te vangen is oppervlaktevissen. Niks doet de adrenaline meer door het lichaam gieren dan een mooie vis die voorzichtig jou korst van de oppervlakte plukt. Voordat je een aanbeet kunt verzilveren is het belangrijk dat je de vis lokaliseert. Het lokaliseren van de karpers is essentieel als je succesvol wil gaan oppervlakte vissen. Zomaar je aas in het water gooien en hopen op een aanbeet in zinloos, het vinden van 1, of nog beter, meerdere vissen maakt het vangen een stuk kansvoller. Hierbij moet je de vissen als het ware besluipen en zorgen dat ze volkomen op hun gemak blijven azen. Doe je dit niet dan is er kans dat de vis schrikt en niet meer tot azen zal overgaan. Houdt hierbij rekening met de windrichting en stroming zodat je het voeren op een andere plek te water laat en als het ware over de school kapers laat drijven.

Karperspullen oppervlakte vissen

Op zoek naar karperspullen voor vissen op de oppervlakte? Bekijk dan het grootste en voordeligste aanbod van Nederland:

Betaalbare karperspullen voor oppervlakte vissen!

Tactiek

Wanneer er een school karpers is gevonden kan er begonnen worden met vissen. Gooi echter niet meteen een met brood of hondenbrokken beaasde haak richting de vis, je hebt dan kans dat je een erg lange periode moet wachten op een aanbeet. Beter is het om de karpers vertrouwd te maken met je aas door eerst te voeren, te wachten tot de vis het heeft gezien en begint met azen. Dit zal zorgen voor heftigere en onbevreesde aanbeten en automatisch leiden tot meer vis in het net.

Aas en materiaal

Goed aas voor oppervlakte vissen is brood en hondenbrokken. Let wel dat deze ook daadwerkelijk drijven!! Hondenbrokken hebben een gigantische aantrekkingskracht op karpers door de sterke geur die ze afgeven en de goede voedingswaarden. Dit kan op wateren waar veel wordt gevist dressuurdoorbrekend werken. Vis met een niet al te grote haak, maat 8 is meestal voldoende. Zorg wel dat die vlijmscherp is zodat hij goed door het haakaas heen kan prikken. Met oppervlakte vissen kan je op het gewicht van het haakaas inwerpen. Mocht je echter verder willen vissen dan kan een doorzichtige met watergevulde floater uitkomst bieden.

Hier onder een drietal video`s van de engels visser Matt Hayes die het oppervlakte vissen in al haar facetten laat zien:

Deel 2 van de video die erg mooie aanbeten laat zien (moet je die engels man met z`n rare haar even voor lief nemen, wat een malloot 😉

Deel 3, hier ook mooie vaste stok actie!: