Je kunt op vele manieren op karper vissen. Op deze pagina beschrijven we de meest populaire karper technieken. Alle technieken op deze pagine beschreven zijn aan te duiden als succesvolle methoden om karper te belagen. Beproeft en goed bevonden door vele medevissers, en leveren vaak vis op mits goed toegepast! Want dat is waar het soms mis gaat. Je kunt met de duurste hengels, bivvies en rodpods aan de kant staan, de laatste meters lijn zijn veruit het belangrijkst! Daarom deze pagina met links naar een aantal pagina`s vol met karper methoden. Op zoek naar karperspullen om deze laatste meters oer goed uit te laten zien? Bekijk dan het grootste aanbod van Nederland:
Bekijk de goedkoopste & beste karperspullen online!
Karpervissen techniek: Oppervlakte vissen
Misschien wel de spannendste karper techniek om karpers te vangen is oppervlakte vissen. Niks doet de adrenaline meer door het lichaam gieren dan een dikke bak die voorzichtig een korst van de oppervlakte plukt. Voordat je een aanbeet kunt verzilveren is het echter belangrijk dat men de vis lokaliseerd.
Karper techniek: Penvissen
Penvissen, een van de meest actieve en spannende manieren van karpervissen. In tegenstelling tot het vast lood vissen is het bij penvissen zaak om de karpers te zoeken en binnen een korte tijd leuke resultaten te boeken. Inplaats van lui voor de bivvy wachten op een aanbeet, is het lokaliseren van de karpers het belangrijkst. Lees meer over penvissen op karper.
Karpervissen techniek: Vastloodsysteem
De naam zegt het al, bij een vastlood systeem wordt er met een vast en zwaar stuk lood aan de hoofdlijn gevist. In tegenstelling tot hele lichte systemen werkt deze karpervis methode optimaal als je met een zwaar stuk lood vist om voor een optimale inhaking te zorgen. Wees hierbij absoluut niet bang voor een beetje overgewicht en bindt gerust een stuk lood van 100 gram of zwaarder aan de lijn. Het advies is om zeker niet lager dan 80 gram te vissen, dan gaat het ”prik effect” verloren.
Karpervis techniek: Vrijloodsysteem
Het vrijlood systeem is op veel manieren het zelfde als het vissen met een vastlood systeem. Het verschil is dat het lood niet is gefixeerd op de hoofdlijn. Hierdoor kan de vis na de aasopname zonder enige probleem lijn nemen, terwijl het lood min of meer op de bodem blijft liggen. Een groot voordeel ten opzichte van het vastlood systeem is dat dit het kopschud effect, waardoor vissen nogal eens worden gemist, tegen gaat.