Karpervissen tips

Omdat veel karper vissers hier wat aan hebben: karpervissen tips! Een nieuwe uitbreidende sectie waarbij we zoveel mogelijk handige tips en trics proberen te verzamelen. Elke week proberen we nieuwe tips toe te voegen maar de lezers kunnen ook tips voor het karpervissen tips insturen. Dat doe je door een mailtje te schrijven naar info@ikvis.nl waar je dan met naam en toenaam genoemd wordt. Hier kunnen we allemaal wat van leren!

Karpervissen tip 1: Dobber aan de bewaarzak

Het is een nachtmerrie scenario: Heb je net die dertig ponder van afgelopen nacht, gevangen op een groot water, na vele sessies blanken, in je bewaarzak gezet. Wordt je super fit wakker om met je zoolander stylo een ochtend fotosessie eruit te gooien, is je bewaarzak pleite.

Oh hehe toch niet zo goed die bankstick vast gezet. Desastreus. Karper weg. Karper dood. Weg mooie vis. Dit is makkelijk te voorkomen als je even de moeite neemt om een simpele snoekdobber te monteren aan de bewaarzak met, let op, voldoende lijn. Een meter of 20 van 35 honderdste (liefste dikker) is voldoende. Je legt deze dan bovenop de bankstick, of op de kant zodat deze na het afrollen van de lijn wordt meegetrokken.

Tip 2: Schaf je karperspullen online aan!

Veel karpervissers schaffen hun spullen nog steeds op de ouderwetse manier, namelijk gewoon in de winkel. Omdat onze hobby op jaarbasis veel geld kan kosten is elke besparing mooi meegenomen,  een slimme karpervisser kijkt verder en oriënteert zich ook online! Eén van onze favoriete online viswinkels is Raven, altijd scherp geprijsd en daarnaast het grootste aanbod hengelsport artikelen van heel Nederland.  Vergelijk voor het kopen altijd de prijzen online:

Bekijk de goedkoopste karperspullen online!

Karpervissen tip 3: Staafmarkers

Deze moeten natuurlijk verlengbaar zijn met goed in klikkende secties. Helaas zorgen lijnmarkers nog al eens voor lijnbreuk of visverlies wanneer de vis erlangs zwemt. De boel raak dan in de knoop en vooral wanneer je vanaf de kant drilt of s`nachts vist, kan dit voor een hoop ellende zorgen. De staafmarker zorgt ervoor dat de lijn erlangs schuift door het meebuigende effect.

Karpervissen tip 4: Ducktape

Need I say more? Elke karpervisser of eigenlijk elke weldenkende individu moet een rol ducktape bij de hand hebben, wanneer men gaat kamperen. Deze karpervis tip heeft bij mij letterlijke vele vissessies gered. Denk aan een verkeerde ophanging diepte meter, ducktape saves the day. Denk aan een gat in je tent, ducktape saves the day. Denk aan een hengel die doormidden brak, ducktape saves the day. Denk aan een schepnet steel die, je raad het al, doormidden brak, ducktape saved de sessie.

Karpervissen tip 5: Extra Accu mobiele telefoon

Sinds ik een smartphone heb aangeschaft en daarmee 10.000 apps tegelijkertijd op uitvoer/laat draaien is mijn accu levensduur enigzins verkort. Omdat je natuurlijk altijd mobiel wilt blijven, buienradar wilt checken, moeder de vrouw wilt bellen en wat te lezen wilt hebben op die eenzame nachten, neem je een extra accu mee. Vooral bij meerdaagse sessies erg handig! Voorkomt het: ik moet mijn tel uitzetten want m`n batterij is bijna op en m`n vriendin smst nog en moet foto`s maken van die mooie 20ger, syndroom.

Karpervissen tip 6: Tear Aid

Een must have voor elke karper visser die veel aan de waterkant vertoefd en intensief gebruik maakt van zijn spullen: Tear Aid. Deze in de ruimte- en luchtvaart ontwikkelend plak methode, plakt op de meeste ondergronden en is eenvoudig aan te brengen, zeer sterk, water- en luchtdicht, blijvend elastisch, transparant, UV-bestendig en permanent. Lees meer over Tear Aid.

Karpervissen tip 7: Zelf staafmarkers maken

Hier voor de creatievelingen onder ons heb ik een beschrijving gemaakt om zelf een schuif staafmarker te maken. Zag dat ze compleet in de winkel zo rond de 75,- zitten. Per stuk….(een goeie dan). Zelf was ik voor 3 van diezelfde markers 35,- kwijt. Dit was zonder de buis en het loodvoetje. Dat loodvoetje kun je ook zelf maken door oud lood om te smelten. Buis kun je halen bij de gama of praxis of bij iemand die je kent die electromonteur is. Voor het verlijmen heb je pvc lijm nodig!!!


Succes voor de gene die het willen wagen. Er zit een e-mail bij van iemand waar je onderdelen kunt bestellen (zie tekening).

  • Namen van onderdelen: Verloop stukken 3/4 naar 5/8 (coon)
  • Buisverbinders (setje) man/vrouw. voor de verdere delen.
  • Einddoppen.
  • Eindpluggen met gaatje.
  • Loodpluggen.
  • Polypropyleen touw.

Kan zijn dat ik iets over het hoofd zie maar neem me dat niet kwalijk. Komt uit een goed hart…. Deze tip is van Rolff van Ewijk, FlevoBaits!

Karpervissen tip 8: Kampeer hangmat!

Last van veel muggen / spinnen vliegen? Heb je hoge stukken gras en struik in de buurt? Gebruik dan een Camping hangmat! Camping hangmatten kunnen namelijk worden opgezet op een grasvelden en stukken bos, zonder dat directe ankerpunten beschikbaar zijn. Bij slecht weer kan er een zeil worden opgehangen boven de hangmat om de regen af te houden van de gebruiker. Tevens kan de kampeer hangmat worden uitgerust met een klamboe, of is soms zelfs een standaard onderdeel van de kampeerhangmat zelf. Naast dit alles zijn slapen ze ook heerlijk en is het voor iedereen mogelijke zijn nachtrust perfect in te delen. Meer informatie over camping hangmatten is terug te vinden op Online-Hangmatten.nl.

Heb jij karpervissen tips en wil je ze graag met je mede karpervissers delen, stuur je tips dan op naar infp@ikvis.nl of gebruik ons contactformulier op de contactpagina.

2 Responses to Karpervissen tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *