Karperwater Nederland

Nederland is een prachtig land voor de karpervisser, met haar ontelbare karperwateren biedt het voor elke visser wat wils.

Succesvol karpervissen? Bekijk de beste karperspullen!

Soorten karperwater in Nederland

Er zijn verschillende soorten karperwater in Nederland. Waar de karpervissers voorheen vooral naar Frankrijk moesten voor een betaalwater, ontstaan er in Nederland ook steeds meer mogelijkheden om (tegen betaling) op prachtige wateren te vissen. Toch zal de echte sportvisser er over het algemeen voor kiezen om een natuurlijke karperwater te bevissen. Enkele populaire karpermeren zijn de Vinkeveense plassen, de Sloterplas of het Weddemeer. De Sloterplas bijvoorbeeld, is een waar paradijs voor de hengelaar. De plas is ongeveer tussen de 50-60 jaar oud en biedt een goed bestand aan twintiger, vissen boven de dertig pond en zelfs boven de 40 pond.

Kanaalvissen

Naast de mooie meren in ons Nederland is er een ander soort karperwater maar minstens zo interessant! Namelijk het oer Hollandse kanaal. Kanaalvissen op karper is een ware uitdaging en ons land heeft er veel van, denk hierbij aan het Twentekanaal, Noord Holland Kanaal of Prineses Magriet Kanaal. Allemaal prachtige uitgestrekte wateren met vele kilometers aan potentieel bevisbaar water. Een echte karpervisser is hier niet snel  op uitgekeken.

Benadering van de karperstekken

Voor een goed lopende karperstek is een correcte benadering van essentieel belang! Dit is precies de reden waarom wij er naar streven om onze visstekken zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. Doormiddel van een reactie op de karperstek kan vervolgens worden gediscussieerd over de aanpak en op deze manier creeren we een win-win situatie voor en door vissers. Maak vooral gebruik van elkaars kennis!

Karperstekken plaatsen

Vanuit ikvis.nl werken we hard om de beste karperstekken van Nederland in kaart te brengen. We dragen veel zorg aan de beschrijving van de visstek zodat onze bezoekers een helder en eerlijk beeld krijgen van het karper water. Mocht je een visstek missen die zeker niet mag ontbreken, plaats hem dan op ikvis.nl

2 Responses to Karperwater Nederland

  1. Guus Kurvers schreef:

    Geachte heer, mevrouw

    Ik had een vraag,weet u ongeveer hoeveel commerciële karpervijvers er in Nederland zijn en wat voor diepte
    deze gemiddeld hebben?

    Mvg. Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *