Voerboot

Wanneer u serieus overweegt om fanatiek te gaan karpervissen, is het aanschaffen van een voerboot geen overbodige luxe. Voerboten zijn vrij prijzig en kunnen qua prijs variëren vanaf 300 tot 1600 euro! Daarom is het van belang dat je voor de aankoop je goed laat informeren en zorgvuldig bent bij het maken van je voerboot keuze.

Bekijk de beste (scherp geprijsd) voerboten!

Een voerboot kopen tijdens het karpervissen is zeker de moeite waard. Het is een van de essentiële hulpmiddelen om het aas precies op de juiste plek te krijgen, ofwel droppen waar gevist moet worden tot op de cm nauwkeurig. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het maken van je voerboot keuze.

voerboot afbeelding

Aandrijfmechanisme

Jet aangedreven voerboten zijn meestal een extra investering waard. De traditionele propeller voerboten zijn prima voor het verplaatsten van u haakaas en voer, maar zelfs met waterplantafhouders in de vorm van roosters, loopt u het risico dat de lijn in de propeller vastloopt.  Daarnaast kunnen bijvoorbeeld waterplanten in de schoepen verwikkelt raken en dat is wat je als karpervisser  niet wilt! Jet aangedreven boten daarentegen hebben geen draaiende onderdelen die in het water steken, waardoor de kans op vastlopers minder groot is.

Accu’s en oplaadmechanismen

Een andere belangrijke tip is  investeren in grote en oplaadbare accu’s, dit zal u de nodige euro’s en ellende besparen. Je wilt natuurlijk niet zonder batterijen komen te zitten tijden de sessie. Sommigen voerboten beschikken zelfs over zonnepanelen, die je boot tijdens het uitvaren oplaadt. Deze nieuwe technologieën worden steeds meer gebruikt en voor lange karper vissessies vallen zonnepanelen echt aan te raden voor het gebruiken van de voerboot. Erg handig en ook nog eens duurzaam omdat je weinig energie verbruikt van een standaard netwerk.  Vandaag de dag zijn bij huizen en bedrijven zonnepanelen gestandaard, zoals de te lezen valt bij de website mijnduurzamewoning.nl Deze website laat zien wat tegenwoordig de trends zijn met betrekking tot zonnepanelen en zonne energie, waarbij ze ook advies op maat geven om te berekenen hoeveel energie zonnepanelen kunnen opwekken voor je huis of voerboot ;). Als laatste vis-tip voor energieverbruik is het raadzaam een voerboot aan te schaffen met een grotere aas capaciteit, dit scheelt u meerdere malen uitvaren en u kunt direct de voerplek tot op de meter nauwkeurig opbouwen.

Pas op het weer!

Voerboot in het water

Als u overweegt om veel op grote meren in Frankrijk te vissen dan is het verstandig om een grotere en sterkere voerboot aan te schaffen. Op zulke wateren kan het namelijk serieus stormen en het laatste wat je wil is het omslaan van uw voerboot. Beperkt de visserij zich alleen tot het vissen op thuisvijvers/meren, dan volstaat een lichtgewicht boot prima. Mocht deze omslaan of vast zitten, dan moet helaas de zwembroek worden aangetrokken… Het beste is om de voerboot aan te passen naar de manier van vissen. Laat je goed informeren bij de aanschaf van je boot, niets is erger dan als de visuitrusting niet van kwaliteit is.

Nu zijn er boten met allerlei toeters en bellen en betere boten komen mer fishfinder van allerhande merken zoals Hummingbird. Een Fishfinder is essentieel om stekken af te peilen en altijd de juiste plek te vinden.

1 Response to Voerboot

  1. Sebastiaan van Dam schreef:

    ik heb zelf aan mijn voerboot een oude molen met draad zitten kan je hem op de terugweg binnen halen scheelt veel batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *