Karperspullen

De karperspullen waarmee je vist hebben een groot aandeel in het uiteindelijke succes! Maar wat is de uitrusting van een echte topvisser? Wanneer de karperspullen op de juiste manier worden gebruikt kan kwaliteit zeker het verschil maken.

Bekijk het grootste aanbod karperspullen van Nederland

Karperhengels

Hengels, een belangrijk onderdeel van de karper uitrusting. Tegenwoordig zijn ze in werkelijk alle soorten en maten te verkrijgen van een aanzienlijk aantal aanbieders, een goede hengel is onmisbaar tussen je karperspullen. Wat is nu de beste stok om mee te vissen? Eerst is het belangrijk te bedenken wat de functie van een hengel is. Binnen het karperen verschilt die namelijk met andere takken van vis sport.

Karpermolens

Bij het karper vissen speelt de molen een belangrijke rol. Naast de traditionele functie van het geven en inhalen van lijn heeft een karpermolen een essentiële functie bij de aanbeet van de vis. Tevens wordt de slip gebruikt bij het dempen van de vis als de hengel zijn kromste punt heeft bereikt. Vandaag de dag zijn karpermolens in alle soorten en maten op de markt verkrijgbaar, wij zetten de verschillende molens voor je op een rij.

Karper Rigs

Onderlijnen knopen (rigs) is een vak apart en een belangrijk onderdeel van het karpervissen. Wat je ook voor visuitrusting hebt, de laatste paar meters lijn zijn veruit het aller- belangrijkste. Of je nou met een bonenstaak van twee tientjes vist of een handgemaakt sprietje van 1000 euro, de onderlijn en het hakingsmechanisme bepalen het wel- of niet vangen. Wat voor karperspullen heb je eigenlijk nodig voor het maken van een goede rig?

Karperlijn

De karperlijn op de spoel is erg belangrijk, over het algemeen heb je drie varianten bij je karperspullen: nylon, mono en gevlochten lijn. Elk van deze lijnen heeft zo z`n voor en nadelen want de eigenschappen kunnen sterk verschillen. Om je te helpen met je keuze zetten wij de eigenschappen de verschillende soorten lijnen op een rij.

Voerboot

Wanneer u serieus overweegt om fanatiek te gaan karpervissen, is het aanschaffen van een voerboot geen overbodige luxe. Hoewel dit om een van u grootste eenmalige lasten gaat binnen het karpervissen zeker de moeite waard. Het is een van de essentiële hulpmiddelen om het aas precies op de juiste plek te krijgen, ofwel droppen waar gevist moet worden. Voerboten zijn vrij prijzig en kunnen qua prijs variëren van 300 tot 1200 euro!

Karpertenten

Karpertenten zijn een essentieel onderdeel van je karper visuitrusting. Vooral als je in de nachtelijke uurtjes wil gaan vissen, of gedurende een langere periode. De meeste karpertenten zijn echter niet goedkoop, dus je moet er voor zorgen dat de desbetreffende tent aan alle eisen en functies voldoet. De aanschaf van een karpertent is een diepte investering. Lees je daarom van te voren goed in!

Rodpod

Een rodpod is in de visserij ongeveer hetzelfde als een camera statief voor de fotografie. De rodpod ondersteunt niet alleen de hengels, maar ook de elektronische beetverklikkers en eventuele swingers, daarom moet deze stevig en robuust zijn. Op de pagina over rodpods lees je alles over deze ‘statieven’.