Karpervissen

De Europese karper ook wel gewoon karper genoemd, is een beenvis uit de orde van karperachtigen. Het is vooral de fantastische vechtlust, slimmigheid en afmeting die de meeste sportvissers verslaafd maakt aan het karpervissen. Men zegt wel eens dat elke sportvisser op een moment in zijn leven een karpervisser wordt… Vooral in ons kikkerlandje, waar het karpervissen de laatste jaren een explosieve groei heeft door gemaakt, zijn veel vissers “hooked on carp”! Meer achtergrond informatie karper.

Karperspullen & Boillies

Welke hengels, bivies en rodpods gebruikt je en wanneer? Wij vertellen er alles over, lees hier over de verschillende karperspullen voor karpervissen. Weet jij al welke karperspullen je wilt en ben je op zoek naar de beste karper vis tackle voor aantrekkelijke prijs? Bekijk dan het aanbod karperspullen:.

Succesvol karpervissen? Bekijk de beste karperspullen!

Veruit het populairste aas voor karpervissen is de boilie. Eiwit, vismeel en een scala aan smaken hebben de boilie tot een veelzijdig inzetbaar aas gemaakt. Tegenwoordig wordt er bijna door elke karpervisser met dit aas gevist in combinatie met andere voeren en/of partikels. Lees alles over boilies.

Partikels maken

Partikels zijn goedkoop en bovendien eenvoudig te bereiden. Op deze pagina willen wij enige informatie verschaffen over de bereiding van partikels. De reden hiervoor is, dat bij verkeerd gebruik partikels schadelijk voor de karper kunnen zijn, en dat willen we natuurlijk niet! Lees alles over partikels maken.

Karper vismethodes

Je kunt met de duurste hengels, karpertenten en rodpods aan de kant staan, de laatste meters lijn zijn veruit het belangrijkst! Wij beschrijven daarom we de meest succesvolle karper technieken om te karpervissen.

Karperwedstrijden

Binnen de karpervisserij is een viswedstrijd de uitgelezen kans waar jij als visser jezelf kan bewijzen en andere fanatieke kapersvissers te ontmoeten. Bij karperwedstrijden wordt er naast keiharde competitie ook veel gesocialized en kun je veel leren van je medevissers. Nieuwe wateren bij jou in de buurt en ervaringen van andere visser kunnen een heel nieuw licht werpen op karpervissen.

Tips Karpervissen

Omdat veel karpervissers hier wat aan hebben: Karpervissen tips. Een nieuwe uitbreidende sectie waarbij we zoveel mogelijk handige tips en tricks proberen te verzamelen. Elke week proberen we nieuwe tips toe te voegen maar de lezers kunnen ook zelf tips voor het karpervissen delen en insturen.

11 Responses to Karpervissen

 1. Quirinus schreef:

  Ik heb helaas geen reactie maar een vraagje ik weet niet of het georloofd is maar ik waag het er maar op.
  Kunnen jullie mij vertellen wat ik nodig heb om zelf een helikopter leader te maken.
  Ik heb al op you tube gekeken maar ik zie door de bomen het bos niet mee.

  Mvg Quirinus Graafmans

 2. Karper schreef:

  Mooie artikelen over het karpervissen!

 3. Fokko Trip schreef:

  Ik word ook moe van die zogenaamd vriendelijke BOA’s.

  Zit je ergens te vissen, zie je een bord niet, ben nogal slechtziend, ja dat is 180 euro zegt ie.
  Ik zeg tegen de man, sorry niet gezien, ik heb 3 vergunningen, die van mijn vrouw niet eens mee gerekend, foutje ik ga wel verkassen, niets mee te maken, maar hoe brutaal en arrogant hij dan is, bah.
  Beste mensen van de BOA’s, prima dat je controleert zo hoort het, maar enige clementie naar mensen die iets niet zien of er niet juist van op de hoogte zijn, maar wel keer op keer voor elk water een vergunning kopen, zet je tanden er niet zo op.
  Ga achter polen aan die onze mooie karper, waar wij aan mee betalen, meenemen, doodmaken en verkopen in hun eigen land, pak die lekker aan.
  Doe je mij meer een plezier mee, in plaats kindederen van 8 een bekeuring te geven.
  Hun ontneem je ook nog de zin om later te gaan vissen.

  • Michel Jansen schreef:

   Hoi Fokko, ik ben het helemaal met je eens. Als wij weer eens langs de waterkant zitten(omgeving Stevensweert), komt altijd dezelfde BOA om weer eens te zeggen dat we op die plek niet mogen komen met onze camper, of dat we niet mogen bbq`en of wel voor zonsondergang weg moeten. Dan wel op het weggetje staan van natuurgebieden. Het is zelfs zo erg dat hij bij de eigenaar van een landweg is gaan vragen of wij wel toestemming hadden van hem om over zijn weggetje te rijden. Hoe veel erger moet het worden. Heeft hij niets anders te doen dan ons 4 keer in dezelfde week lastig te vallen. Ik krijg er de kost van. Waarom kunnen ze niet gewoon onze vergunning controleren en oprotten?

 4. Een simpelle tip om snel karpers te vangen
  Ouderwets langs de kanten stuinen op zoek naar beweging met een korstje brood

 5. leo helmerich schreef:

  ik woon in limburg…ik ga veel karpervissen op de maas met een boot maar er zijn zo veel regeltjes en verschillende menningen… bv ikga ergens aan de oever liggen, ik vraag aan de rijkspolitie of ik mag blijven liggen met de boot om te karpervissen de heren kijken mijn papieren naar en zeggen ok waarom niet, ik begin met voeren gooi mijn hengels uit en meteen verschijn er een bowa.die vraagt ook mijn papieren, en zegt meteen dat ik er niet met mijn boot mag liggen.. en schrijft een bon uit..ik bel rijkswaterstaat..die zegt dat ik het geld kan terug vorderen..ik kom weer op eenm andere plaats op de maas.. het zelde verhaal..zijn die bowa s jacht het maken op de vissers heb ik gevraagt.en meneer zegt heel leuk tegen mij je hoeft tog geen vergunning te kopen../. en schrijft weer een bon uit..in limburg is het op die manier niet leuk vissen..want er is geen duidelijk hijd wat wel en niet mag..en die bowa s maken de mensen het moeilijk om rustig te vissen.. ik zou het op prijs stellen met vele andere vissers om dat probleem eens kenbaar te maken… groetjes leo helmerich

 6. callaert floris schreef:

  KARPER
  kenmerken: lange rugvin, 2 lange baarddraden aan de mondhoeken
  specimen gewicht: 11,5 kilo
  leeftijd: kan meer dan 40 kilo worden
  brits record: 25,23 kilo, 1996
  habitat: stilstaand water, kanalen langzaam stromende rivieren
  beste methode: elke methode
  beste aas: brood,maÏs,wormen,boilies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *