Witvissen in Veendam

Veendam is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Veendam in de provincie Groningen. Als men Veendam noemt, wordt deze vaak in verband gebracht met de gelijknamige voetbal club in de Jupiler league. Maar in het centrum van deze stad kan je ook een hele leuke visdag beleven en wel in het Ooosterdiep.

Visstek

Visstek

Vissoorten: In het Ooosterdiep van je veel voorn en kolblei. Het zijn over het algemeen geen grote vissen, maar er is wel veel aantal te vangen.

Hoe te vissen: Wanneer er weinig tot geen stroming staat vis dan in het midden van het Oosterdiep, op 1 a 2 centimeter van de bodem, zorg er wel voor dat je je aas veel beweegt doormiddel van optillen en terug trekken dit is meestal goed vangen. In sommige gevallen kan er wel een trek in het water staan, vis dan wat dichter bij en laat je aas mee gaan met de stroom.

Aassoorten: Zoals in veel stadswateren, is een donker voer aangevuld met hennep altijd een topper om witvis te vangen. Vul deze aan met deeg en maden en een mooi visdag is vaak het resultaat.

Jaargetijde: In de maanden september tot november vang je meestal de wat dikkere vissen die dan naar binnen trekken. Wanneer men in de zomermaanden gaat vissen, vangt men vaak grote aantallen.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Veendam met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Witvissen in Veendam

 1. R, Stal schreef:

  gevist aan het oude verlaat. Voornamelijk voorn gevangen in alle voormaten.
  Het vissen met de vaste hengel gaat het beste. Met de feeder hengel heb je al snel last van de waterplanten die als het stroomt in de lijn drijven. Maar met de vaste hengel gaat het prima. Even een paar bolletjes lok voer zo groot als een kippenei en naar en 10 minuten kan het vangen beginnen.

 2. Booster schreef:

  Vissen in/aan het Oosterdiep is zeker de moeite waard als je er woont (zoals ik). Even een uurtje vissen? Pak m’n spullen uit de schuur en tien minuten later zit ik te vissen. Voeren is vaak niet eens nodig. Even een wat maden er bij gooien. Het klopt dat je inderdaad veel kleinere vissen vangt in de zomer. Af en toe een verdwaalde brasem. Wel veel mooie roodvoorn.

  Maden zijn super in het Oosterdiep. Veelal vang je je eerste vis binnen enkele minuten.

  Wil je je kids leren vissen? Dan is dit een plek waar IEDEREEN snel een visje vangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *