Karpervissen in Sassenhein noord (Haren)

Sassenhein is een verenigingswater van 8ha in Haren. De visverenging HC Sassenhein bestaat sinds 1909 en verschaft leden, maar ook niet leden, de mogelijkheid om op de plas te vissen. Op de noord plas betaal je als niet lid €10,- voor 24 uur vissen. Dit lijkt enigszins aan de hoge kant maar er zwemt een zeer goed bestand aan karper en het vangen van meerdere vissen is goed mogelijk. Als lid betaal je, afhankelijk van leeftijd tussen de € 10,- en € 45,- per jaar.

Visstek

Vissoorten: Sassenhein biedt een goed bestand aan karper, zowel schubkarper als spiegelkarper, hoewel de laatste in de minderheid zijn. De vissen zijn gemiddeld tussen de 15 en 25 pond zwaar, met een zeer grote middenklasse van rond de 18 a 19 pond. Enkele uitschieters zijn ook mogelijk. Omdat er vrij veel gevist wordt zijn de gedragsregels vrij streng, zie hiervoor de website www.hcsassenhein.nl. Het water mag niet met waadpak worden betreden en voerboten en normale boten zijn verboden. Uitsluitend inwerpen dus.

Hoe te vissen: Het water is overal tussen de 1 en 1,5 meter diep. In principe is op de hele plas goed vis te vangen omdat er een zeer goed karperbestand aanwezig is. Stekken die echter iets beter kunnen lopen dan anderen zijn het eilandje (achterin bij de snelweg), de bak met waterlelies in het middengedeelte en de bomenrij bij het paviljoen (ochtendstek i.v.m zon).

Aassoorten: De geijkte aasoorten zijn hier goed, hou echter wel rekening met de aanwezige dressuur! Als je met boilies vist zorg dan dat dit kwaliteit boilies zijn, goede en makkelijk verteerbare boilies met goede actractors zijn belangrijk. Niet veel voeren is het motto in dit water. Je haakaas met 10 a 15 boilies omringen is meer dan voldoende, i.v.m dressuur. Een singelhookbait zal hier ook voor goede resultaten zorgen. Daarnaast doen tijgernoten en hennep het ook goed. Het is aanraadbaar de rigs in dit water vrij kort te houden, de vis kent de klappen van de zweep dus zwaar lood, korte rig met SCHERPE haak. Chodrig ook een aanrader.

Jaargetijde: Maart t/m november, echter is dit water in de winter ook een potentievolle plas.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Haren met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op Karpervissen in Sassenhein noord (Haren)

 1. Sebas schreef:

  Slecht onderhouden plas, en zit helemaal vol met zuurstofplanten. Van die slierten. Het zit er zo vol mee dat uitwerpen bijna onmogelijk maakt zonder ergens in te blijven hangen. Dit in combinatie van de nacht vergunning van 10 euro is het mij erg tegen gevallen. Er zijn beter onderhouden visvijvers in de buurt waar je voor aanzienlijk minder kan vissen met een goede vis/karper stand. Jammer dat Sassenheim zo is veranderd je kon er altijd mooi vissen… Geen aanrader dus

 2. Koen Warmels schreef:

  Hoi Niels,

  Sinds oktober 2011 is er een nieuw bestuur bij de HC Sassenhein. Meer informatie volgt snel op de site http://www.hcsassenhein.nl

 3. Niels schreef:

  Sassenhein was Failliet.
  Inmiddels heb ik begrepen dat er een doorstart is gemaakt.

 4. Niek schreef:

  Ja, het bestuur ligt overhoop met elkaar. Heb met meerdere mensen gesproken die allemaal nog geen nieuwe visakte hebben ontvangen, ligt echt helemaal op z`n gat daar.

 5. erik gerrits schreef:

  Weet iemand wat er loos is in sassenhein. Ze sturen geen nieuwe visaktes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *