Veel voorn aan het Hoendiep in Groningen

Het hoendiep is een kanaal gelegen tussen de stad Groningen en Zuidhorn en is zo’n 15 km lang. Een van de betere plekken van dat hoendiep is het stuk dat doodloopt tegen de Westerhavenluis. Het is geen gemakkelijk gedeelte om te vissen omdat er niet veel ruimte is. Toch zijn er in bepaalde perioden van het jaar hele mooie vangsten te boeken en aantallen van ruim boven de 100 vissen per sessie zijn geen uitzondering.

Visstek

Vissoorten: Er zijn hier op sommige momenten heel veel en dikke voorns te vangen. Maar deze plek staat er ook om bekent dat je er grote brasems kan aantreffen en mooie jongen brasems (platten), kortom een mooie allround plek.

Hoe te vissen: Vis hier met 5 hengel delen over de vaste reling heen, zorg dat je recht boven de afvoerpijp vist en pijl verschillende plekken af. Rechts van de afvoerpijp bevindt zich een kuil, vis vlak tegen deze kuil op 2cm van de bodem en hou als de pijp stroomt het haakaas tegen.

Aassoorten: Vis in de kom van het hoendiep met oranje of rood deeg, dit omdat er veel voorn aanwezig is. Gebruik hier gewoon het bekende donkere voer en vul deze aan met veel hennep.

Jaargetijde: De beste perioden om op deze plek te vissen zijn Oktober, november en december. Dit komt omdat de vis massaal het dode stuk van het hoendiep intrekt om daar te over winteren.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Groningen centrum met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *