Kolblei en brasem in het schuitendiep

Het schuitendiep is een van de beste witvisstekken van de stad. De afvoer van het Pannenkoekenschip maakt het een interessante plek voor witvis en daarom is er het hele jaar door vis te vangen. De hoge kade maakt het scheppen van de vangst soms lastig, neem daarom een schepnet mee met een kange steel.

Visstek

Vissoorten: In deze Groninger gracht komen werkelijk allerlei soorten vissen voor. Geen grote vissen maar wel grote aantallen. Jonge brasem en kolblei vormen de hoofdmoot in dit troebele water.

Hoe te vissen: Bij een harde stroming strak tegen de kant aan vissen, op 2 a 3 cm boven de bodem. Bij een zachte stroming in het midden van het kanaal zitten. De rede dat je wat verder boven de bodem moet vissen is de rotzooi die, omdat het een stadsgracht is, op de bodem ligt. De waterstand wil ook nog wel eens veranderen, houdt daarom goed de woonboten in de gaten en peil regelmatig.

Aassoorten: Gebruik wit deeg als haakaas of smeerkaas van de Liddl of Aldi, dit zijn echte toppers waar ook de lokale vissers veel mee vissen. Standaard basisvoer is hier voldoende, zolang het maar vol met goede bestandsdelen zit.

Jaargetijde: Gehele jaar door, toptijden in oktober, november.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Groningen centrum met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *