Witvissen in Hardewijk

Harderwijk is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland en is voor de meeste mensen bekent door het dolfenarium. Nou zul je in de wateren van Harderwijk geen dolfijnen vangen, maar wel grote aantallen voorn en kolblei. Omdat de stad grenst aan het Veluwemeer en het Wolderwijd, is het een ideale verzamelplek voor de witvis en uitermate geschikt om in de zomermaanden op 1 van deze meren te kunnen vissen.

Visstek

Visstek

Vissoorten: Voorn, kolblei en in de zomermaanden dikke brasem op 1 van de meren.

Hoe te vissen: Wanneer men in de herfstperiode gaat vissen, vis dan in het doodlopende stuk aan de Havenkade. Deze hele kom vanaf de brug is een ware hotspot voor zeer grote aantallen voorns. Bouw je voerstek rustig op met een aantal voerballen ten grote van een sinaasappel en gooi er wat losse casters bij. Peil je dobber op een cm van de bodem af en vis met snelzinkende slanke dobbers. Je zult zien dat je vrijwel direct een aanbeet krijgt en dat narmate de dag vordert de vissen dikker worden.

Aassoorten: Zwarte turbo black aangevuld met hennep en oranje deeg doen het altijd goed. Ook de caster is een geliefde aassoort voor massaal aanwezige voorn.

Jaargetijde: vanaf september, wanneer de vissen naar binnen trekken tot zeker wel eind maart.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Harderwijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Witvissen in Hardewijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *