Kolblei en Voorn vangen in de Badhuisgracht in Sneek

In heel Sneek heb je als visser veel plekken om te kunnen vissen, want Sneek kenmerkt zich als watersport dorp bij uitstek. Toch is 1 van de topstekken in Sneek de Badhuisgracht, in de bocht bij de Albert Heijn. In bepaalde perioden van het jaar verzamelt zich hier ontzettend veel en mooie vissen.

Visstek

Vissoorten: De vissoorten die je hier over het algemeen vangt zijn vooral veel maar ook mooie en grote kolbleien. Toch is het heel gek, er zijn perioden dat je er alleen maar voorns treft.

Hoe te vissen: Wanneer er weinig tot geen stroming staat vis dan midden in het kanaal, op 1 centimeter van de bodem, zorg er wel voor dat je je aas veel beweegt doormiddel van optillen en terug trekken. Toch is dit een plek waar 9 van de 10 keer wel stroom staat omdat het een versmalling is in het kanaal, Laar je aas dan mee driften en hoe het constant even vast, ook zijn de keerstromen top plekken.

Aassoorten: Donker voer, oranje deeg of maden en als er kolblei zit met mini maden, de zogeheten pinkies.

Jaargetijde: De beste perioden zijn oktober en november, maar in Sneek is over het algemeen het hele jaar door vis te vangen.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Sneek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *