Grote Kolblei op de Harinxmakade in sneek

De Koopmansgracht in Sneek is een van de grachten waar ook de Elfstedentocht langs komt, dit is natuurlijk leuk voor de schaats liefhebbers, maar voor de visser is deze gracht nog veel interessanter. De gracht staat bekend als een plek met een goed witvis bestand en dan voornamelijk het gedeelte Harinxmakade tegenover de woonboten.

Visstek

Vissoorten: In dit gedeelte van Sneek vang je voornamelijk grote kolbleien maar wees niet verrast als er een grote winde of voorn je haakaas grijpt.

Hoe te vissen: Wanneer je hier gaat vissen, start dan op ongeveer 4 meter uit de kant tussen de grote boten, dit omdat het er meestal stroomt. Is dit niet het geval, dan kan er het beste gevist worden net voorbij de boten en dan ongeveer 1 a 2 cm boven de bodem en veel bewegen met het haakaas.

Aassoorten: Gebruik als basisvoer een donkere kleur voer en meng hierdoor wat hennep. Als haakaas doe je er verstandig aan om een geel of oranje deegje te gebruiken, maden zijn trouwens ook geen overbodige luxe.

Jaargetijde: In de Koopmansgracht vang je over het algemeen het hele jaar door een paar vissen maar de toptijd is toch wel in oktober,november en december.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Sneek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *