Wintervoorns vangen in het Opeindekanaal

Opeinde is en klein plaatsje in Friesland onder de rook van Drachten. In de omgeving is het vooral bekend om zijn grasfabriek. De unieke ligging van Opeinde is zo gesitueerd dat het tussen twee meren ligt verbonden door het Opeindekanaal. In de winter trekt de vis uit de meren en zoekt beschutting in het kanaal. Dit is voor ons witvisser een uitstekende situatie, want de witvis schollen liggen geconcentreerd en zijn daarom goed te vangen.

Visstek

Visstek

Vissoorten: In Opeinde vang je voornamelijk grote hoeveelheden voorns en kolblei.

Hoe te vissen: Langs het hele kanaal van Opeinde liggen kleine bootjes langs de kant. Wanneer er stroming staat, vis dan tussen of net voorbij deze bootjes met gewoon standaard materiaal. Start op een 1 cm van de bodem en beweeg het haakaas regelmatig. Bekijk op de visdag zelf hoe de stroming is en pas hier je verstechniek op aan, met niet of nauwelijks stroming mag er gerust een deel bij op, de vis zit dan wat verspreider over het water.

Aassoorten: Donker voer aangevuld met hennep doet het op dit water vaak erg goed. Dit in combinatie met oranje deeg als er veel kolblei zit en geel deeg als de voorn aanwezig is. Natuurlijk kan er ook uitstekend met een made worden gevist, de kans op brasem neemt dan toe.

Jaargetijde: September t/m eind november.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Opeinde met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *