Voorn en brasem in Jachthaven Iselmar

Lemmer is een plaats in de gemeente Lemsterland, provincie Friesland (Nederland). Het is een van Frieslands bekendste watersportplaatsen. In de zomermaanden is Lemmer een drukke gezellige badplaats. Veel belangrijker is het feit dat Lemmer een visplaats bij uitstek is. Waarin er veel witvis en roofvis gevangen kan worden!

De te bevissen stek is de Jachthaven Iselmar, belangrijk is om even toestemming te vragen aan de havenmeester!

Visstek

Vissoorten: Je vangt hier voornamelijk voorn en grote brasem.

Hoe te vissen: De gehele stek is goed bevisbaar. In het grote kanaal zelf tussen de steigers en jachten. Hier valt op een diepte van 2 meter goed vis te vangen. In de haven zelf is het wat ondieper. Ga hier halverwege de haven op de midden steigers vissen, tussen de boten in.

Aassoorten: Licht wolkend voer doet het hier goed. Voornamelijk in de ondiepe gedeelten is het wolkeffect erg belangrijk. Dit trekt de witvis aan die in de omgeving zwemt, ook de vis die op half water zwemt. Gebruik als haakaas oranje deeg, wit deeg en maden.

Jaargetijde: In de zomermaanden is deze stek het best. Juni, juli en augustus. Er kan hier echter tot in de hersft worden doorgevist waarbij goede vangsten mogelijk zijn.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Lemmer met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Response to Voorn en brasem in Jachthaven Iselmar

  1. Alex nijborg schreef:

    Ik heb in deze haven gevist en heb zeer zeker goede resultaten geboekt! mooie voorns een echt hele dikke brasem. als je hier wilt vissen is het van belang dat je op het lange tegelpad blijft en niet op de steigers komt. ik stond ook op de steigers en werd er meteen weg gestuurd op het tegelpad en aan de kanten kon ik de dag mooi vol maken met een mooi resultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *