Witvissen in Leeuwarden

Ljouwert of in de volksmond gewoon Leeuwarden, is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Friesland. Deze provinciale stad telt rond de 95.000 inwoners en is tevens een van de Friese elfsteden. Deze mooie stad die het vooral moet hebben van de Financiële en zakelijke dienstverlening, biedt zich een groot scala aan vis mogelijkheden en is daarom dan ook een genot voor ons als sportvisser.

Visstek

Visstek

Vissoorten: In Leeuwarden is werkelijk van alles te vangen. Zo vang je in de wintermaanden veel voorn in het centrum tussen het winkelende publiek en in de zomer dikke brasem en kolblei rondom de stadswal en de kanalen rondom de stad.

Hoe te vissen: Vis in de wintermaanden voornamelijk in het centrum en beperk je in de hoeveelheid materiaal. In deze voornamelijk ondiepe grachten is het van belang dat je met lichte dobbers vist met weinig lood en dat je mondjesmaat voert. Tevens is het van belang dat je het haak aas veel beweegt, om de soms wat voorzichtige voorns tot een aanbeet te verleiden. In deze grachten mag best iets hoger van de bodem gevist worden dan normaal het geval is, soms tot wel 4 a 5cm.
In de zomermaanden van je door heel Leeuwarden goed brasem en kolblei. Blijf dan ook rustig de hele dag op 1 plek zitten en voer stevig door, je zult dan zien dat je snel kolblei zal gaan vangen en dat de brasem zich niet veel later zal melden. Varieer veel met de dieptes en blijf constant in beweging van zwaar op sleep tot het driften van het haak aas.

Aassoorten: Vis met name in de wintermaanden met een donker voertje in combinatie met oranje deeg en de zogeheten pinkies (mini maden). Zomers is het goed vangen met zoet voer in de kleur licht bruin. Door dit voer kunnen eventueel wat maden en wormen worden toegevoegd. Naast de oude vertrouwde maden, kan het plaatsen van een worm wel eens voor mooi verrassingen zorgen.

Jaargetijde: Het gehele jaar door is er redelijk tot goed vis te vangen.

VisstekHeb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Leeuwarden met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *