Witvissen in Grou

Grouw ligt ten noorden van het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal en ten oosten van de A32 en de spoorlijn Zwolle-Leeuwarden. Het dorp is bekend om de viering van Sint Piter op 21 februari in plaats van Sinterklaas op 5 december elders.

Tot de gemeentelijke herindeling in 1984 was Grouw de hoofdplaats deel van de voormalige gemeente Idaarderadeel. In 1989 werd de officiële naam door de gemeente Boornsterhem gewijzigd in het Friestalige Grou.

Enkele goede visstekken voor het vissen op witvis in Grou, is het waterpark Yne’Lijte en het jachthaventje bij het ’t Theehuis.

Vissoorten: Voorn, Kolblei, brasem en windes

Hoe te vissen: Voor het vissen in het kanaal langs het waterpark, zijn vijf hengeldelen meer dan voldoende. Vis tegen de aanleg paaltjes van de stijger aan en pijl je haakaas af op 1 cm van de bodem. Voer altijd voor de plek waar je gepeild hebt en trek tergend langzaam je haakaas terug, dit zal aanbeten forceren.

Wanneer je kiest voor het vissen in de jachthaven, vraag je eerst toestemming aan de eigenaar! De beste plekken zijn op de grote steiger met de 3 aanliggende steigers. Peil wederom je haakaas af op 1 a 2 cm van de bodem en voer tegen de bootjes aan ( pas op met de touwen). Het haakaas bewegen is een pre voor het vangen van dikke voorns.

Aassoorten: Zwart lokvoer, hennep en rode voerdelen zijn toppers. Verder doen de oude vertrouwde maden en casters het altijd goed.

Jaargetijde: September tot november en Zomers op het Pikmeer.


Dit bericht is geplaatst in Grou met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *