Karpervissen in de Zwettepoel bij Goingarijp

Goingarijp is met haar vele slootjes en mooie oevers een uitstekend visgebied voor de karpervisser. Zowel vanaf het water als de wal. Er bevinden zich twee vissteigers. Tussen Goingarijp en Broek is recreatieplas ‘de Zwettepoel’ gelegen. Dit is een uitstekende stek om karpers te vissen.

De visstek

Vissoorten: Karper

Hoe te vissen: Zowel te vissen met een vastloodsysteem als een vrijloodsysteem

Aassoorten: Gebruikelijke karperaas

Jaargetijde: In het voor- en najaar en de zomer

Locatie

Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Goingarijp met de tags , , , . Bookmark de permalink.

6 Responses to Karpervissen in de Zwettepoel bij Goingarijp

 1. Leo schreef:

  De op het kaartje aangegeven plas is niet de Zwettepoel maar het Annewiel. De Zwettepoel is het rechthoekige water verder eronder.

 2. Jeroen Schippers schreef:

  Ik ben zelf een fanatiek liefhebber van de vissoort. Ik kom al sinds mijn vroege jeugd samen met mijn opa vroeger op deze plek vissen.

  Het is een geweldig gebied, mooie natuur en een uitermate rijke visstek. Niet alleen voor schub- en spiegelkarper, maar we hebben er ook palingen gevangen van boven de 75 cm en diverse snoeken van boven de 110cm.

  Verder zit er brasem, ruis en blankvoorn, baars, snoekbaars, en diverse erg grote karpers. Geen moddervette gevallen maar slanke beesten met veel kracht. De langste die we er hebben uitgetilt is nu 14 jaar geleden van 18 pond en 97,5cm.

  Een erg mooie stek, rustig, schoon en ideaal met zijn verschillende diepten, variërend van 50cm tot wel een meter of 25 a 30. Veel mooie natuurlijke begroeiing, en richels onder de oppervlakte.

 3. Zoals Jacob Zuil schreef, zijn de plekken bij de vakantiehuisjes goed om te vissen. Wilt u vissen in Goingarijp of de Zwettepoel, dan kunt u voor een vakantiehuisje (met boot) terecht bij Bungalowpark Garijp.

 4. Jacob Zuil schreef:

  Ten eerste mijn complimenten omtrent jullie website!

  Ik ben zelf een fanatiek visser en lees net het artikel over Goingarijp. Dit water is niet alleen goed voor het vangen van karper, ook de witvisser kan hier goed vangen! Ik vis regelmatig met mijn zoontje in de het water wat in het dorp uitkomt. Aantallen van 40 vissen zijn heel normaal. We vangen vooral voorn. Goede plekken zijn bij de vakantiehuisjes

  Groeten Jacob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *