Witvissen in Franeker

Frentsjer, beter bekend als Franeker en is de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel met 12.900 inwoners. De plaats is een van de Friese steden waar de Elfstedentocht langs komt en voor schaatsers alleen interessant als er dan ook werkelijk een tocht verreden wordt. Voor schaatsen heb je bevroren water nodig, voor vissen niet, gelukkig is er water genoeg in Frentsjer. Wateren vol dikke brasems en kolblei en wanneer je het treft kom je in de zogeheten Paardentocht te vissen, waar je geen paarden treft maar dikke voorns vangt.

Visstek

Visstek

Vissoorten: Voornamelijk brasem en kolblei.

Hoe te vissen: Als je gericht op de brasem gaat vissen, vis dan rondom de brug en de kademuur bij het oude pakhuis van Franeker. Een van de grootste voordelen van vissen op deze stek is dat je niet ver uit de kant hoeft te hengelen Installeer jezelf op de kademuur en vis met een hengel lengte van 5 meter, net over de eerste glooiing. Start met je haakaas stijf tegen de bodem en verschuif je dobber als de beten teruglopen. Je zult zien dat je op deze manier meer vis vangt op deze manier.

Een andere tip, neem genoeg voer mee het kan er nog wel eens hard stromen.
Wanneer de bladeren van de bomen vallen, trekken de vissen de binnengracht binnen, deze heet de paardentocht. Het is hier van belang dat je de vis zoekt en wanneer gevonden, de voerstek rustig opbouwt. Vangsten van over de 100 vissen zijn geen uitzondering. Driftend vissen en veel met het haakaas spelen, zorgt voor betere vangsten.

Aassoorten: Donker voer, oranje deeg of maden en als er kolblei zit met mini maden (pinkies). Voor de zomermaanden, gebruik een zoet voer met veel geknipte wormen.
Jaargetijde: In de maanden mei tot augustus is er goed brasem te vangen, einde september tot de echte vorst intreed, is een toptijd voor het vissen op voorn en kolblei.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Franeker met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *