Witvissen in Dokkum

Dokkum is een plaatst gelegen in de gemeente Dongradeel en telt ongeveer 13000 inwoners. Doordat in 754 Bonifatius is vermoord heeft Dokkum algemene naamsbekendheid gekregen. Vandaag de dag is Noord Friese plaatsje vooral bekent door de Sonnema berenburg die hier wordt gebrouwen.

Visstek

Vissoorten: In de plaats Dokkum vang je over het algemeen veel kolblei en op sommige plaatsen mooi brasem.

Hoe te vissen: Vis in de wintermaanden met 4 delen in de stadsgracht. De vis zit hier op bepaalde gedeelte zeer massaal. Grote kans dat er vlak nadat je gevoerd vrijwel direct een aanbeet volgt. Pijl je dobber op 2 cm van de bodem af en voer kleine hoeveelheden, stort de aanwezige kolblei zich massaal op het voer, dan kun je de hoeveelheden opschroeven.

Aassoorten: Vis in de wintermaanden met zwart/donker voer en wit deeg en vergeet vooral geen maden mee te nemen, want de dokkumer kolbleien zijn er gek op. Zomers doe je er verstandig aan om met geel/bruin voer te vissen en veel maden.

Jaargetijde: In Dokkum vang je eigenlijk het gehele jaar wel vis. Juni is vaak de minste maand en oktober/november zijn jaargetijde waarin je veel aantal kan vangen.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Dokkum met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *