Vissen op voorn en kolblei aan het Kruiswater, Stoombootkade

Bolsward is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt 12 kilometer ten westen van Sneek. Het is ook een van de Friese elf steden, er is voldoende viswater in de omgeving. Zowel witvissers als roofvisser kunnen hier uitstekende vangsten boeken. Bolsward kenmerkt zich door de idyllische grachten.

Kruiswater is de naam van dit water. Een van de beste stekken is de Stoombootkade. Vis hier op de kop bij de ingang van de kleine gracht grootzand.

Visstek

Vissoorten: De vangsten zullen hier voornamelijk uit kolblei, voorns en kleine brasem bestaan.

Hoe te vissen: Bij weinig tot geen stroming, ongeveer een meter of 5 uit de kant. Met hardere stroming is het aan te raden om stijf tegen de kant, op maximaal een meter te vissen. Zowel met de vaste hengel als met een feeder.

Aassoorten: Donker voer werkt hier in de wintermaanden goed. Geel of wit deeg als je snel wilt vissen met de vaste hengel. Maden en casters werken altijd in combinatie met de feederhengel.

Jaargetijde: De beste maanden zijn oktober, november en december ook in de koude wintermaanden kunnen hier uitstekende vangsten worden geboekt.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Bolsward met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *