Brasem, kolblei en voorn aan de Snekervaart

Bolsward is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt 12 kilometer ten westen van Sneek. Het is ook een van de Friese elf steden vandaar dat er veel viswater te vinden in de omgeving. Zowel witvissers als roofvisser kunnen hier uitstekend uit de voeten. Bolsward wordt gekenmerkt door zijn idyllische grachten.

Een van de topstekken in de omgeving Bolsward is de Snekervaart. Een typische zomerstek bevindt zicn aan het einde van de weg Snekervaart richting boerderij, in de bocht van het kanaal.

Visstek

Vissoorten: In deze periode van het jaar, vang je er over het algemeen veel grote brasem afgewisseld met kolblei en voorn.

Hoe te vissen: Deze stek is het beste te bevissen met een Lange vaste hengel op een minimale lengte van 7 meter en kan naar mate de visdag worden verlengd. Een belangrijke factor voor succes, is het afwisselen van dieptes.

Aassoorten: Het meest gangbare voer, is een kwalitatief Geel/bruin voer van een van de beter bekende merken. Maak het voer altijd aan bij het water, dit om te bepalen hoe vochtig je het maakt ivm met eventuele stroming. Veel maden en casters zijn belangrijk.Ook geen overbodige luxe is het om eventueel mais of wormen mee te nemen.

Jaargetijde: De beste maanden om op deze plek te gaan vissen, zijn juni, juli en augustus.

Locatie

Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Bolsward met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *