Grote brasems en veel voorn in de Larse Vaart bij Lelystad

Grenzend aan de rand van Lelystad, bevindt zich een mooie bosrijke omgeving met tal van vaarten. Een van deze vaarten is de Larse Vaart, beter bekent als de vaart met een hele goede visstand. Wanneer je over de A6 langs Lelystad rijdt, kom je vanzelf over de desbetreffende vaart en kun je je auto bij 1 van de beter bekende hamburgerketens van ons land parkeren. Deze parkeerplek ik tevens een van de hotspots van de vaart en vergeet ook zeker de brug niet waar je overheen komt.

Visstek

Vissoorten: Veel kolblei en Voorn, maar als je langer op een plek blijft zitten, kijk er dan niet raar van op dat je brasems van wel 6 pond en meer kan vangen.

Hoe te vissen: Wanneer je in de Larse Vaart gaat vissen, hou er dan wel rekening mee dat er in sommige jaargetijden hele hoge rietkragen kunnen zijn, dit hoeft echter geen probleem te zijn om mooie vissen te vangen. Begin in deze vaart dan ook dicht tegen de kant net over het riet, je hoeft de vis hier namelijk niet van ver te halen. Plaats een klein balletje voer net over het riet en pijl je dobber af op 1 a 2 cm boven de bodem. Driftent vissen is een pre voor goede vangsten en wanneer de aanbeten wat terugvallen doe er gerust wat delen bij op.

Aassoorten: Een basis voer volstaat prima en meng daar wat maden en casters doorheen. Wit en Geel deeg zorgen ook voor goede vangsten.

Jaargetijde: Gehele zomer door en de top perioden zijn augustus en september

Locatie

Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Lelystad met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *