Witvissen in Emmeloord

Emmeloord is de hoofdplaats van de gemeente Noordoostpolder en is gelegen in de provincie Flevoland. De stad biedt een scala aan vis mogelijkheden omdat er verschillende kanalen in uitkomen. Zo vang je tijdens de wintermaanden in de Urkervaart veel voorn en platten (jonge brasem), met als hotspot de beide bruggen langs het Medemblikpad en het stuk er tussen in. De brasem liefhebbers onder ons kunne hun lol niet op in de insteekhavens op het industrieterrein.

Visstek

Vissoorten: Voorn, brasem en kolblei

Hoe te vissen: Wanneer men in de Urkervaart gaat vissen, moet er sterk rekening gehouden worden met de stroming die er op dat moment staat. Wanneer er geen tot weinig stroming is, start dan op 5 delen naar het midden van het kanaal en voer altijd voor je dobber. Peil je dobber op 1 cm van de bodem en trek je haakaas langzaam terug over je voer. Veel bewegen is een must om vis te vangen. Bij een sterke stroming hoeft er niet verder dan een meter uit de kant gevist te worden.

Bij het vissen in de insteekhavens is geduld een vereiste. Vis hier op minimaal 7 a 8 meter en verleng de hengel naarmate nodig is. Bouw je voerplek zorgvuldig op en begin met een balletje of 5. Begin stijf tegen de bodem te vissen en wanneer je alleen kolblei vangtverschuif je de dobber om te vissen op sleep. Heb je de brasem er goed op? Voer dan vooral losse maden en casters.

Aassoorten: Standaard basisvoer, maden, casters, eventueel maïs en wormen.

Jaargetijde: Urkervaart van eind september tot december, insteekhavens eind april tot augustus.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Emmeloord met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *