Witvissen aan de Lage Vaart in Almere

De lage Vaart is een kanaal in Flevoland tussen het ketelmeer en het IJsselmeer bij Almere. De lage vaart staat bekent als een visrijk water met een goed witvis bestand. Er zwemt veel kleine voorn en heel veel grote ( maar moeilijk vangbare) brasem. De Lage vaart is ongeveer 50 meter breed en er staat nauwelijks stroom, mits er veel plezier jacht is. De diepte in de vaart is op de volle hengel lengte (13 a 14 meter) 2 meter, dichter aan de kant staat rond de 1,5 meter.

Visstek

Vissoorten: voorn, kolblei, platten en grote brasem

Hoe te vissen: Start in dit desbetreffende water op korte afstand op 1 cm van de bodem en probeer de vis er gelijk op te krijgen. Vang je gelijk veel kleine vis, dan is het verstandig om je hengel te verlengen en steeds verder uit de kant te gaan vissen. Een andere tip is het cuppen van het aas.

Aassoorten: Turbo bruin, Vijver bruin en Speciaal Kanaal voorn doen het goed op dit water, voeg daar wat leem en casters doorheen en je zult goede resultaten behalen. Probeer het ook eens met de muggenlarve of gewoon de oude vertrouwde made.

Jaargetijde: juli tot eind oktober

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in Almere met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Witvissen aan de Lage Vaart in Almere

  1. Vadim Blyat schreef:

    Ik heb een gratis visvergunning, maar met die vergunning mag je niet vissen bij de hoge/lage vaart, weet iemand een plek in de wierde die goed is???

  2. Dirk Berndsen schreef:

    Afgelopen vrijdag in de lage vaart gevist een geweldige omgeving rust veel vogels zelfs een vos gezien en een ree .Gezeten aan de Trekweg en geweldig gevangen. ik probeer wat andere stekken te vinden aan de Lage vaart maar kan dat moeilijk vinden . wie kan mij helpen aan wat leuke plekjes .
    Vriendelijke groet Dirk Berndsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *