Witvissen in Zuidlaren

Zuidlaren is een dorp in het noorden van de provincie Drenthe en telt 1088 inwoners. Eenmaal per jaar is er in oktober de welbekende Zuidlaardermarkt en dat is een feest voor jong en oud, echt een aanrader om dit evenement eens te bezoeken. Terug naar het vissen. Wie kent het kinderliedje Berend Botje ging uit varen niet? Laat het nu zo zijn dat het beeld bij een van de beste visplekken van Zuidlaren staat. Deze topstek betreft een kanaal die rechtstreeks vanaf het Leekstermeer doodloopt tegen het centrum van Zuidlaren. In de wintermaanden trekken de voorns massaal dit kanaal in en is het een puur walhalla voor ons als sportvisser.

Visstek

Visstek

Vissoorten: voornamelijk voorn en platten ( jonge brasem)

Hoe te vissen: Als visser zal je nu wel denken, massaal voorn, dat wordt een makkelijke opgave. Ik zal je vertellen, niks in minder waar. In het desbetreffende kanaal wordt veel gevist en voornamelijk met hennep gevoerd en als je dit niet weet, sta je mooi voor jan met de korte achternaam aan het water. Vis in dit kanaal dan ook met bruin of heel donker rood deeg en speel ontzettend veel met de dieptes. Veel voeren is ook funest, voer hele kleine balletjes op de stek en plaag de vis. Hou je mede visser ook in de gaten, de vis ligt niet elke dag op de zelfde plek.

Aassoorten: Zwart voer en rood en bruin deeg. Mochten er veel platten zijn, dan willen de mini maden ook wel eens goed vangen.

Jaargetijde: De beste perioden zijn oktober en november.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Dit bericht is geplaatst in zuidlaren met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Witvissen in Zuidlaren

  1. Frank schreef:

    ” …vanaf het Leekstermeer doodloopt tegen het centrum van Zuidlaren… ”

    Volgens mij bedoel je het Zuidlaardermeer, het Leekstermeer is wel een eindje hier vandaan.

    Maar i.d.d., het is een goede visstek. Je moet wel op tijd komen, anders zijn de mooie plekken bezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *